Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

FFC Frankfurt – Turbine Potsdam 2-1

FFC Frankfurt säkrade en Champions League-plats när man idag besegrade Turbine Potsdam med 2-1 i det tyska toppmötet inför 7250 åskådare. Därmed är det också klart att Potsdam missar Champions League nästa säsong och slutar trea i tabellen.

Frankfurt tog ett tidigt kommando men stundtals svagt passningsspel och dåligt agerande av backlinjen bjöd in Potsdam i matchen. Potsdam utnyttjade misstagen och kom i snabba omställningar där man är så starka och skapade också solklara lägen att göra både ett och två mål. Mål lyckades man dock inte göra och istället tog Frankfurt ledningen i slutet av halvleken när man åter fick lite tryck på Potsdam och Fatmire Alushi satte 1-0.

Potsdam jagade kvittering i andra men den kom först efter en kvart när annars så stabila Saskia Bartusiak hade en olycksminut och nickade bollen i eget mål till 1-1 samtidigt som hon skadade knät och fick kliva av med en befarad korsbandsskada.

Matchen stod sedan och vägde tills Potsdam fick ett gyllene läge att ta ledningen på straff. Den brände dock blivande Göteborgsspelaren Maren Mjelde. Det väckte dock åter Potsdam som gick för ett segermål men det var istället Kerstin Garefrekes som på övertid satte 2-1 för Frankfurt.

I sista omgången väntar nu en ren guldfinal mellan VfL Wolfsburg och FFC Frankfurt. Wolfsburg ligger en poäng bakom och måste alltså vinna. I botten måste Cloppenburg bortabesegra Freiburg samtidigt som Duisburg tappar poäng mot superjumbon Sindelfingen, annars flyttas Sofia Jakobssons gäng ner.

Antonia Göransson fick för ovanlighetens skull starta för Potsdam men sliter fortfarande med sitt spel som hon inte får att stämma. Återstår att se vilken klubb hon spelar i nästa säsong för i Potsdam blir hon troligtvis inte kvar. Ny klubb blir det också för Olivia Schough som efter en skadefylld vår, där hon inte fått mycket speltid, nu lämnar Bayern München efter bara en halv säsong.