Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Fina segrar för PSG, Brescia & Freiburg

Frankrike

PSG tog ikväll en viktig seger när man besegrade Montpellier med 3-1. Det var en rättvis för hemmalaget som visade upp lite mer spets i sitt spel i båda straffområdena.

PSG valde att spela på sin styrka; det mycket stabila försvarsspelet. Det var annars Montpellier som hade mycket av bollen men man hade väldigt svårt att spela sig fram till några målchanser.

Jennifer Hermoso var skytteligavinnare i Spanien förra året men har ännu inte gjort mål i franska ligan. Däremot så leder hon assistligan, inte minst tack vare sina precisa frisparkar som idag resulterade i två nickmål (1-0 Paredes, 2-0 Delie). Ytterligare ett nickmål blev, ett välplacerat självmål av Marion Torrent som betydde 3-0 och avgjord match.

PSGs mittback Emma Berglund vann svenskkampen. Hon var väldigt bra och i princip felfri i själva försvarsspelet men blandade och gav lite i uppspelen. Hela PSGs försvarslinje med Eve Périsset, Irene Paredes, Berglund och Ashley Lawrence var väldigt bra idag .

Linda Sembrant stabil i bortalagets försvar och kunde inte göra så mycket åt målen. Något oväntat så startade varken Stina Blackstenius eller Sofia Jakobsson i Montpelliers anfall men båda kom in i andra halvlek. Mycket energi hos framförallt Jakobsson som fixade straffen som gav 3-1 (Cayman) med fem minuter kvar.


Italien

Fiorentina är långt ifrån den stabila segermaskin man var förra säsongen. Då släppte man in sju mål på hela säsongen men efter fyra maycher i år har man redan släppt in åtta. Idag föll man med 2-4 i toppmötet mot Brescia.

Juventus tog liksom Brescia fjärde raka segern när Verona besegrades med 1-0 efter mål av finska Sanni Franssi. Juventus och Brescia är nu redan fem poäng före regerande mästarna Fiorentina.


Tyskland

Freiburg har inte samma ekonomi eller breda trupp som storlagen men med en talangfull trupp och mycket hjärta kan man kanske ändå hota hela vägen. Idag  besegrade man på hemmaplan Wolfsburg med 1-0 i en tidig seriefinal och gick upp i ensam serieledning.

Hemmalaget började bra och man fick också tidig utdelning när vänsterbacken Carolin Simon hittad Giulia Gwinn med en långpassning som skar igenom hela Wolfsburg-försvaret. Gwinn lurade bort Babett Peter och satte 1-0.

Efter målet började Wolfsburg så sakteliga vakna till men hemmaledning i halvtid kändes fullt rättvis. I andra halvlek var det dock Wolfsburg för hela slanten och mer eller mindre spel mot ett mål när storlaget jagade kvittering. Med uppoffrande fölrsvarsspel och lite tur höll dock Freiburg undan.

Matchens 2 främsta
Duon som jag tycker hade störst del i dagens seger.
1. Lina Magull (Freiburg) – Magull har stor del i att Freiburg hänger med i toppen. Idag var hon överallt på planen och med sin bollkontroll kunde hon också se till att man fick hålla lite i bollen ibland.
2. Laura Benkarth (Freiburg) – Landslagsmålvakten var tämligen katastrofal i spelet med fötterna matchen igenom men vägde upp det mer än väl genom att visa fina reflexer och avvärja ett antal frilägen.

Nilla Fischer gör en ganska bra match i Wolfsburg-försvaret men var kanske ovanligt anonym.

6var till Fina segrar för PSG, Brescia & Freiburg