Finland – Österrike 2-1

Finland tog en skön seger när man ikväll besegrade Österrike med 2-1 i sina andra VM-kvalmatch. Eftersom lagen med stor sannolikhet kommer göra upp om andraplatsen i gruppen var det tre mycket viktiga poäng för Finland. Efter en pigg start av Österrike tog Finland över kommandot. I slutet av första halvlek petade Åland Uniteds Adelina Engman in 1-0 efter att Österrikes försvar inte fått bort Annika Kukkonens (Sunnanå SK) hörna eller Anna Westerlunds (Piteå IF) påföljande nick.

Anförda av Bayern München-spelarna Viktoria Schnaderbeck och Laura Feiersinger jagade Österrike kvittering i andra och med tio minuter kvar fick Nina Burger ganska välförtjänt in 1-1. I slutminuterna lyckades ändå Umeås Emmi Alanen trycka in 2-1 när det på nytt blev rörigt i det österrikiska försvaret. Linda Sällström, som nyligen gjorde comeback i Linköpings FC, fick i andra halvlek även göra comeback i landslaget efter sina dubbla korsbandsskador.

I Kazakstan besegrades hemmalaget av Frankrike med 0-4 i samma grupp.