Slutställning: Naisten Liiga 2012


Som väntat fick inte Åland United någon hjälp med resultaten utan PK-35 besegrade ONS (5-0) och säkrade guldet i Naisten Liiga (Damernas liga). För ÅU hade det krävts att PK-35 hade tappat poäng för att komma ikapp  och förbi, men laget får nu ta nya tag till nästa säsong och se till att inte förspilla sina chanser redan i säsongsinledningen. Åland United avslutade dock i stil och körde över Ilves med 8-1 och skickade därmed också ner Ilves till divisionen under. Lagets amerikanska anfallare Manya Makoski gjorde fyra av målen och klev upp på totalt 31 mål den här säsongen vilket är nytt rekord för ligan.

Eftersom Finland endast har en plats i Champions League blir det allts PK-35 som får den även nästa år. PK-35 vann även den finska cupen genom att i slutet av september i finalen besegra Pallokissat med 2-1.

Ligans trea och fyra, HJK och Honka som valt att satsa utan internationella importer tappade rejält på PK-35 och ÅU i år och var aldrig med i titelkampen. GBK heter nästa års nykomling som likt Kokkola F10 kommer från Kokkola (Karleby) i västra Finland. Just Kokkola F10 gjorde för övrigt en mycket bra säsong och var inte långt efter fjärdeplacerade Honka.

Skytteligan:
31 mål  Manya Makoski (Åland United)
25  Adelina Engman (Åland United)
18  Hayley Lauder (Åland United)
15  Heidi Kivelä (PK-35)
14  Monica Dolinsky (Kokkola F10)
13  Sini Vehviläinen (Honka)
11  Kaisa Ranki (Honka), Marianna Tolvanen (HJK), Sanna Yliantila (ONS)