Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Fler förändringar i Rosengård – Eidevall tillbaka

31/1 Under tisdagen presenterade FC Rosengård sin ledarstab för 2018 och det blir Jonas Eidevall som kommer tillbaka och tar över huvudansvaret. Eidevall var senast huvudtränare för Ldb FC Malmö/FC Rosengård under 2013 och halva 2014, två år där laget tog säkra SM-guld och spelade bra fotboll.  Intressant att se om han kan guida laget tillbaka på guldspåret. Läs mer i Sydsvenskan.

30/1 Det har varit stor trupprotation i FC Rosengård det senaste året och det ser ut att fortsätta. Utan att direkt veta var känslan jag fick att Ella Masar McLeod kanske inte var jättenöjd med att Jack Majgaard Jansen fick lämna klubben. Han var ju den bästa tränaren hon haft, sa hon vid något tillfälle. I en intervju i Women’s Football Stories avslöjas idag att Masar kommer att lämna  Rosengård för en annan europeisk klubb.

Även hennes fru Erin McLeod kommer att lämna Rosengård och flytta tillbaka till Nordamerika och möjligtvis är det en av anledningarna att Zećira Mušović valt att skriva på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2020. Här tappar man bredd och rutin på målvaktsposten men jag tycker väl inte direkt att McLeod har imponerat under sin tid i klubben och det känns betydligt viktigare att man lfår behålla Mušović.

Rosengård har nu en del att fundera över, framför allt i sin offensiv. Masar har ju varit främsta målskytten de senaste säsongerna och varit riktigt bra. Jenna Hellstrom har väl inte direkt gjort succé hittills och Lotta Schelin är ju skadad på obestämd tid, så där är ju framtiden oviss.  Kvar finns då ”bara” Sanne Troelsgaard och Anja Mittag och några yngre talanger.

Intressant att se vad man hittar för offensiva krafter under vintern, både målgörare och något riktigt spelgeni skulle behövas om man vill fortsätta tillhöra Europa-toppen. Amerikanska Mana Shim, som nyligen lämnade Växjö DFF efter bara två korta inhopp, ska ha testats av Rosengård. Hur aktuell en övergång där kan vara vet jag inte, Shim ska även ha fått kontraktsförslag från Italien.

Enligt Sydsvenskan så förhandlar Rosengård fortsatt med Ella Masar och enligt samma artikel är det också oklart om Anita Asante blir kvar, Asante som jag för övrigt tycker har gjort en riktigt bra säsong. Defensivt har Rosengård en stark stomme att bygga på med Caroline Seger, Ali Riley och Glodis Perla Viggosdóttir. Simone Boye Sørensen fick ju dessutom göra en kort debut igår och blir ju som ett mycket vasst nyförvärv inför 2018. Någon som kan ersätta Lina Nilsson som högerback är väl kanske det man ska sikta in sig på i första hand, kanske kan exempelvis Hanne Gråhns bli aktuell här, eller varför inte LSK Kvinners säkra landslagsback Ingrid Moe Wold.

15var till Fler förändringar i Rosengård – Eidevall tillbaka

 1. Sigge says:

  FC Rosengård har verkligen rasat ihop fullständigt efter EM-uppehållet. Märkligt med så bra spelare. Egentligen tycker jag att FCR inte ska göra så stora förändringar i truppen. Spelaromsättningen har varit stor under senare år och kontinuitet skulle göra klubben gott. Några förändringar behöver förstås göras men FCR har en bra trupp att bygga vidare på.

 2. Anders says:

  Intressant att se om Eidevall kan styra upp klubben. Han gjorde mkt starkt intryck på mig under förra sejouren. Då hade han visserligen en ganska annorlunda trupp att arbeta med (bara storstjärnor i stort sett, men jag tror att han är en stark och kunnig ledare och alldeles rätt person för uppgiften.

 3. K says:

  Ella Masar bekräftar idag på sin instagram att hon flyttar https://www.instagram.com/p/Ba6ttvslXKT/?hl=sv&taken-by=emasar3

  Besviken och bitter över att frugan inte fick nytt kontrakt?

 4. Ulf says:

  Skillnaden mellan säsongerna 2013-2014 då Eidevall första gången tränade LdB/FCR och idag är, att då var Malmölaget homogenare, jämnare och högpresterande – en sorts självgående segermaskin. Så det är tveksamt om detta var Eidevalls hela förtjänst. Han lär få en betydligt tuffare uppgift nu med att få alla nya och nödvändiga bitar på plats i den hackande maskinen.

 5. Marie says:

  Vad är det för trams att dissa Ella Masar på det låga sättet? Det här är väl en fotbollsblogg och ingen skvallerspalt? Hon har varit en klippa i FC, faktiskt outstanding den här säsongen, en som helhjärtat offra sig för laget, som alltid pressar sig lite extra, inte konstigt att hon ligger tvåa i skytteligan efter oslagbara Chawinga. Jag kommer att sakna henne. Överhuvudtaget har det varit väldigt mycket gnäll och tuppfäktning på denna och Rydéns blogg under säsongen, visst kan en läsa och skaka på huvudet ibland, men se för 17 till att hålla ribban. Då kanske kvinnliga dam-supporters, som jag, får lust att skriva här ibland. Kritik är bra, om den är konstruktiv, och så kan en ju peppa mer, det är tillräckligt tuffa villkor för kvinnor i fotbollsvärlden ändå. Tack annars för en matig och bra blogg.

  • Kerstin Elserth says:

   Instämmer helt med dig Marie. Spelare 12, Johan Rydén och Hattrick gör ett fantastiskt arbete för damfotbollen. Det är tråkigt att det ska tyngas av kommentarer med gnäll, insinuationer och påhopp. Gärna kritik men konstruktiv sådan.
   Ps Grattis till guldet (antar jag 😀).

   • Marie says:

    Inget guld, jag är rosengårdare så det blev silver i år 🙂

    • The Guardian says:

     Uppenbart, tycker jag, att du är rosengårdare, med inlägget ovan; ett stort silver är ju inte heller fy skam, det heller. Vad gäller Masar så fick hon nog et kontraktsförslag som hon var klart missnöjd med (efter en framgångsrik säsong) – det var nog allt.

 6. K says:

  Vad var det som var lågt? Verkligheten? Ja, Masar har varit viktig och blir svårersättlig men som hela laget har hon underpresterat i höst. Det kunde blivit ett fint och värdigt avslut men jag tycker HON DISSAR Rosengård i sitt inlägg som osar av bitterhet i stället för att vara tacksam för att dom fått liv i hennes karriär igen. Så tolkar jag åtminstone det hon skriver men kanske är det bara jag som är bitter…

  Tuppfäktning, ha kanske det nästan bara män som bloggar och kommenterar, varför är det så? Jag tycker i övrigt att den här bloggen och övriga bloggar oftast är för mesiga i sin kritik. Jag tycker spelare på elitnivå får tåla lite. Ett uselt målvaktsingripande blir ofta ”ojdå där var hon lite olycklig” i stället för att säga som det är.

  • spelare12 says:

   Jag ska inte gå in och försöka analysera vad hon menar eller inte menar men Ella Masar har väl precis som alla andra i klubben haft det ganska tufft i höst så att det är väl inte konstigt om det finns lite frustration att vädra ut.

   Vad gäller kritik av spelare så föredrar jag generellt att lyfta fram positiva saker framför negativa. Det kanske kan upplevas som mesigt ibland men jag håller absolut medvetet tillbaka i formuleringarna, särskilt när det gäller unga och orutinerade spelare medan landslagsspelare får tåla lite mer.

  • Marie says:

   Well, att skriva ”Besviken och bitter över att frugan inte fick nytt kontrakt?” är ett spydigt sätt att kommentera Ellas instagraminlägg, lite snaskigt på kvällstidningsmanér. Visst osar hennes inlägg av besvikelse och ilska, det är ju uppenbart för var och en, det finns säkert många anledningar till det, varav en del kommer vi nog aldrig att få veta vad. Och ja, vi är många som är besvikna över ett Rosengård som rasade ihop under hösten, att diskutera det på sportslig nivå är såklart intressant, även att ge hård kritik. Att spekulera om andra människors privatliv/relationer står var och en fritt, men att läsa det här, och på den nivån, irriterar. Spara det till köksbordssnacket. Jag har läst några tidigare låga kommentarer, ex om Sjögran och Mittag. Jag tror inte att det hade ordats respektlöst i vem som är med-stil om det handlat om man + kvinna. För mig är det här en bra och seriös blogg om fotboll, inte en skvallertidning. Därmed har jag sagt mitt i den här saken. Jag hoppas återkomma med inlägg om damfotbollen som sport framöver.

  • Markus Sandström says:

   Är benägen att hålla med här och är man så spydig mot sin klubb och arbetsgivare får man tåla en del mothugg. Har imponerats av Massar de senaste åren så det här var verkligen ett sorgligt slut. Hoppas Sjögran har rätt i att de är proffsiga nog att ge allt i de sista matcherna.

   • Markus Sandström says:

    Har inte Rosengård även haft väldigt mycket tålamod med Erin McLoud? Hon har väl varit skadad mycket om jag inte minns fel?

 7. Eric says:

  Oprofessionellt av Massar är bara förnamnet, tror inte ens Zlatan ställer krav på hur laguppställningen skall se ut.