Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Fler spanska derbyn

Spanska derbyn är nästan en garanti för stor underhållning numera. Idag var det Madrid-derby som gällde när Atlético Madrid mötte Rayo Vallecano i kvartsfinalen av Copa de la Reina, cupen för de åtta främsta i ligan.

Atlético har ju gått igenom säsongen obesegrade men idag var första förlusten nära men med en kvittering strax före full tid och en ny comeback från underläge i förlängningen säkrade man till sist avancemang.

Jag har upplevt många stora laginsatser denna vecka och Rayo Vallecano stod för ytterligare en Rutinerade Sonia Bermúdez och Natalia Pablos visade med två mål vardera åter varför de ska vara med i den landslagstrupp de ju nu står utanför. Highlights:

Barcelona tvingades också till förlängning men lyckades där till slut besegra ett starkt Real Sociedad. I semifinal väntar nu Valencia medan  Atlético möter UDG Tenerife i den andra semifinalen.

Fler derbyn väntar nästa år eftersom Madrid CFF och Sevilla FC idag säkrade uppfyttning till Liga Iberdrola. Tre Madrid-lag i högsta serien nästa år alltså och även ett Sevilla-derby väntar eftersom säsongens starkaste nykomling Real Betis ju med god marginal säkrade nytt kontrakt.

Det har till och från spekulerats i att Madrid CFF skulle kunna bli Real Madrids damlag men inga sådana indikationer på senare tid från Reals håll.