Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Fortsatt satsning på svensk talang i Piteå

20-åriga mittfältaren Irma Helin lämnar Elitettan och Djurgården för spel i Damallsvenskan med Piteå IF. Irma Helin har i år trots sin unga ålder redan spelat flera säsonger i Damallsvenskan (2010-2012 med DIF) och har varit given i U23-landslaget i år. Det blir intressant att se om hon med mer damallsvenskt spel också kan närma sig A-landslaget under 2015.

Piteå fortsätter därmed sin satsning på svensk talang, man värvade ju tidigare även lovande kantspelaren Nina Jakobsson.  I laget har man nu tre svenska centrala mittfältare som knackar på dörren till landslaget. Både Josefin Johansson och Emilia Appelqvist har ju representerat A-landslaget det senaste året.

Dessutom har man ju 17-åriga Lotta Öqvist, en av de unga talanger som imponerade mest 2014 både som mittfältare och ytterback. Som om inte det vore nog så ska ju klubben också ha visat stort intresse för landslagets Hanna Folkesson.

För Piteå, precis som för många andra lag på nedre halvan, gäller nu att få fatt i en riktigt het målskytt. Det har man saknat sedan amerikanskan Jennifer Nobis lämnade klubben efter säsongen 2012. Faith Ikidis vara eller icke vara i klubben är det andra stora frågetecknet. 17 spelare (där norska June Pedersen är enda utländska inslaget) har nu kontrakt för 2015. Se mer på Silly Season-sidan.