Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Fortuna Hjørring – Tyresö FF 1-2

Fortuna Hjørring gjorde en bra match mot stjärnlaget Tyresö FF men räckte ändå inte riktigt till och fick se sig besegrade med 1-2. Det är förstås ett skönt resultat för Tyresö att ha med sig till returen på hemmaplan. Laget bjöd annars inte på något säsrskilt drömspel men hade ganska bra kontroll på matchen under stora delar. Som så många gånger förr under året var det Christen Press som avgjorde matchen.

Efter en pigg inledning av danskorna så tog Tyresö över spelet främst anförda av Caroline Seger som verkligen tog tag i taktpinnen. En mycket chansfattig första halvlek förblev dock mållös. Även i andra halvlek började Fortuna bra men fick sedan en kalldusch när Verónica Boquetes perfekta inlägg nådde Christen Press som säkert satte 0-1. Den damallsvenska skyttedrottningen satte knappa kvarten senare även 0-2 efter inlägg av Ali Krieger.  Fortuna fick lite hopp inför returen när Nadia Nadim nickade in inlägget från en helt omarkerad Florentina Spanu Olar till 1-2.

Stark insats av Fortuna som inte släppte till särskilt många målchanser. Matchen lirare var kanske rent av lagets landslagsmittfältare Sofie Junge som gjorde det mesta rätt centralt i planen. Det känns ändå som att Tyresö har en nivå till. Den regnvåta planen passade inte direkt Tyresös passningsspel och det ska nog ganska mycket till för att man ska tappa det här hemma på Tyresövallen.