Frankrike: Juvisy – PSG 2-2


Dagens stora match i Europa spelades i Frankrike mellan Juvisy och PSG. Det var en match där det i stort sätt skulle avgöras vilket lag som tar Frankrikes andra plats i Champions League nästa år. Med två omgångar kvar hade PSG en poäng mer än Juvisy och alltså mycket goda chanser att bli två vid minst oavgjort. PSG gick också in i matchen med ett rejält psykologiskt övertag efter storsegern när lagen möttes i cupen för ett par veckor sedan. Det var dock ett klart vassare Juvisy denna gång och dessutom ett PSG som saknade ett par viktiga spelare och det blev en spännande och tuff drabbning.

Juvisy fick en drömstart när polska PSG-målvakten Katarzyna Kiedrzynek sparkade hål i luften och formstarka Gaëtane Thiney enkelt kunde skicka in 1-0. Otrurligt nog för Juvisy så är också Marie-Laure Delie också i bra form och hon satte kvitteringen till 1-1 med kvarten spelad. Lindsey Horan såg ut att säkra andraplatsen när hon satte 1-2 med kvarten kvar men Juvisy satsade allt framåt och mittbacken Nelly Guilbert tryckte in 2-2. Juvisy jagade sedan segermålet och i 90:e minuten hade Thiney en frispark i ribban men matchen slutar ganska rättvist 2-2.

En poäng skiljer alltså fortsatt mellan lagen inför den sista omgången nästa helg. PSG möter nästjumbon Yzeure hemma i sista matchen medans Juvisy möter jumbon Muret borta. Båda lagen bör vinna sina matcher komfortabelt men Yzeure har troligtvis fortfarande kontraktet att spela för.

Guingamp kunde som väntat inte hindra Lyon från att ta ännu en ligatitel och den säkrades med säkra 1-5. Hemmamålvakten Emmeline Mainguy hade inte någon jättebra dag på jobbet och redan i matchinledningen gjorde hon en galen utrusning som gav 0-1 och strax därefter orsakade hon en straff som gav 0-2. Varken Lotta Schelin eller Kosovare Asllani spelade i dagens matcher.