Frankrike – Tyskland 3-3

Två av favoriterna i sommarens i EM drabbade samman i en träningslandskamp ikväll. Ett allt vassare Frankrike tog emot de regerande mästarna Tyskland. Det var fart och fläkt med två offensiva lag i en jämn match som ganska rättvist slutade 3-3 inför nära 16000 åskådare i Strasbourg..

Tyskland fick en fin start när Bianca Schmidt, framspelad av Anja Mittag, tidigt satte 0-1 i matchens snyggaste anfall. Första halvleks lirare Louisa Necib  lobbade dock strax däefter läckert in 1-1. Hon gjorde sedan 2-1 efter en katastrofal passning av Tysklands målvakt Almuth Schult, som inte tog chansen att definitivt peta Nadine Angerer som förstaval. En ny katastrofal passning i andra halvlek, denna gång av backen Saskia Bartusiak, snappades up av Marie-Laure Delie som satte 3-1. Tyskland jobbade sig dock ikapp genom andra halvleks lirare Nadine Keßler som med fin teknik utnyttjade sina chanser och satte 3-2 och avslutande 3-3. Bland många andra bra spelare tycker jag Frankrikes Eugénie Le Sommer utmärkte sig särskilt.