Franska cupfinalen: Lyon-PSG 2-0

Lyon besegrade ikväll PSG med 2-0 i den franska cupfinalen och säkrade därmed en ny dubbel. PSG kommer närmre och närmre Lyon i kvalitet men Lyon visade ikväll att man fortsatt är snäppet vassare. PSG fortsätter dock att förstärka laget och det blir intressant att se om det eventuellt kan bli ett tronskifte nästa säsong.

Första halvlek var relativt jämn. Lotta Schelin hade ett utmärkt läge att sätta 1-0 men hade ett alldeles för svagt avslut på sitt friläge. Med knappa timmen spelad lyckades man dock trockla sig igenom PSG-försvaret och Lara Dickenmann satte 1-0. Bara några minuter senare nickade Corine Petit Franco in 2-0 och matchen kändes avgjord. Lyon kunde relativt enkelt kontrollera matchen sista halvtimmen.

Kosovare Asllani kom in efter målen men hann inte uträtta så mycket. Schelin byttes ut i slutet. Förutom bra spel bjöds det också på en härlig inramning med gott om publik i Le Mans och att vi någonsin ska få uppleva något liknande i en svensk cupfinal känns väldigt långt borta.

Därmed är den franska säsongen slut och en intressant ”Silly Season” väntar där det säkert kommer hända en hel del bland toppklubbarna. Rika PSG tänker säkerligen inte nöja sig med värvningarna av Caroline Seger och Lira Alushi. Även i Montpellier väntas en del nyheter komma snart. Laget har tappat en rad rutinerade spelare, bl.a. Josefine Öqvist. Det ryktas också om att ytterligare någon svensk spelare ska vara på väg till Frankrike.