Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Franska truppen mot Sverige

Jag har kommenterat den svenska truppen till landskampen mot Frankrike i ett tidigare inlägg. En förändring har skett i  truppen då Petra Andersson tyvärr ha fått lämna återbud, denna gång av privata skäl.. Hon ersätts av Göteborgs vänsterback Elin Landström.

I mina ögon är det ett märkligt val. Varför väljer man att plocka ut en tredje vänsterback när man bara har en högerback i truppen? Här tycker jag man kunde valt exempelvis Anna Oscarsson, Nathalie Björn eller Ronja Aronsson.

Frankrike har nu också presenterat sin trupp– Som vanligt ser det ramstarkt ut defensivt men man testar för tillfället en del olika offensiva alternativ. En spännande spelare att hålla ett extra öga på är nykomlingen i truppen, Bordeauxs Nadjma Ali Nadjim, som är min nya franska favorit. Hypersnabb spelare med lite yvig spelstil.

7var till Franska truppen mot Sverige

 1. The Observer says:

  Gerhardsson är kanske helt enkelt mer osäker på vem som är bästa spelaren på vänsterbacksplatsen jämfört med höger? Kanske vill han ha större urval? När det gäller Schoughs återkomst kanske han vill se henne i aktion med egna ögon i det ”nya” landslaget. Det skulle dock förvåna mig om hon åter blev startspelare.

 2. Thomas says:

  Är det inte så att att de yngre spelarna ska spela i U23 denna gången och de medvetet vill att Oscarsson, Björn och Aronsson ska få mer speltid där jämfört som reserver hos A-landslaget?

  Nu kanske vissa unga är med, har inte full koll, men tror jag såg någon kommentar från landslagsledningen om detta.

  • spelare12 says:

   Så var det absolut men jag förstår ändå inte riktigt logiken med att ta in ytterligare en vänsterback, istället för en mittfältare. Jag tycker det är lite märkligt att man bara testar en högerback när nu tidigare givna Samuelsson kommer vara borta en längre tid. Men det är ju möjligt att förbundskaptenen har någon annan alternativ lösning med de spelare han tagit ut om det behövs.

 3. Sigge says:

  Gaëtane Thiney saknas i Frankrikes trupp.

  • spelare12 says:

   Har hon blivit uttagen men inte finns med i listan eller hur menar du? Jag tror hon har petats i de senaste uttagningarna.

 4. Sigge says:

  Menade att hon inte är uttagen. Förlåt om det var otydligt.