Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Geltzer Johansen till Göteborg & Göthberg till Hammarby

Danska landslagets reservmålvakt Line Geltzer Johansen har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC. Den imorgon 28-åriga målvakten har tre A-landskamper på meritlistan och kommer närmast från spel i danska Vejle men har tidigare spelat i både Norge och Australien. Viktig värvning för Göteborg som har stora skadebekymmer på positionen. Jennifer Falk har fortsätta problem efter sin hjärnskakning och det är oklart hutr länge hon blir borta. Dessutom missar Fanny Lund resten av säsongen efter sitt handlesdsbrott.

Klubben meddelar dessutom lite oväntat att Maja Göthberg kommer att lånas ut till Hammarby under hösten då hon önskar mer speltid. Personligen tycker jag att hon borde få mer speltid i Göteborg än vad hon har fått under våren. Göthberg är användbar både som ytterback och yttermittfältare och kan i Hammarby kanske delvis täcka upp för förlusten av Anna Oscarsson.  Läs mer på klubbens hemsida.

5var till Geltzer Johansen till Göteborg & Göthberg till Hammarby

 1. The Observer says:

  Bra med ett öga på DA mitt i all EM-yra! KGFC har haft maximal otur på målvaktssidan och deras rekordunga målvakt har kämpat på i ett tufft läge – all heder åt henne! Den nya målvakten får knappast någon inkörningsperiod med laget utan måste vara solid från första matchen för att KGFC ska kunna vända bottenläget och titta uppåt i tabellen.

 2. Henrik S. says:

  Som KGFC-supporter börjar jag bli riktigt orolig för hur den här säsong skall sluta. Inget drag alls runt laget längre 🙁

  Låter ju verkligen inte bra med Falken. Har aldrig hört talas om denna målvakt men tycker danska målvakter brukar vara lite svajiga är hon verkligen tillräckligt bra?

  Ungdomssatsningen ser ju oxå ut att sluta i fiasko. Nu riskerar man att tappa en av sina största talanger för gott för att man har satsat på en ganska medelmåttig amerikanska i stället. Konstigt att man ska behöva gå till ett lag högre upp i tabellen för att få mer speltid!

 3. Svenneberka says:

  Det är mycket som varit galet länge i Göteborg.
  Sportchef Svensson t ex. Syna hans värvningar och syna vilka dom har släppt iväg och hur dom har utvecklats. Inte bra.

 4. Anonym says:

  Inte bara lånar de ut spelaren till ett lag högre i tabellen, det är ju ett av lagen de kommer slåss mot för att hållas kvar i serien.

 5. Karin says:

  Hur gick det med satsningen av unga lokala förmågor. Förstår valet från spelare att välja annan klubb. Tyvärr tror jag inte att KGFC kommer att vända detta. Synd för Göteborg, två tidigare allsvenska lag, snart inget kvar😢