Grupp A: Danmark – Italien 1-2

Danmark lyckades inte riktigt upprepa den fina insatsen mot Sverige utan föll mot Italien med 1-2. Det var ett ganska klart danskt spelövertag i första halvlek men man kom till få riktigt klara chanser. De danska spelare som var lite hjältar senast, t.ex. Pedersen, Gajhede, Nielsen och Lykke var inte alls lika tongivande denna gång och i andra halvlek föll de nästan helt bort när Italien tog över mer av spelet och även gick fram till tvåmålsledning. Danmark satsade framåt och fick in en kvittering men med uppoffrande försvarsspel lyckades Italien hålla undan till seger.

Startelvor:
Daenmark: Petersen – Brogaard, Røddik, Ørntoft, Nielsen (Madsen) – Pedersen, Junge (Nadim) – Rasmussen, Knudsen, Veje (Rydahl) – Harder ,
Italien: Marchitelli – Manieri, D’Adda, Salvai, Bartoli – Stracchi, Tuttino – Iannella (Domenichetti), Parisi (Mauro), Gabbiadini – Panico (Rosucci)
Mål: 0-1 Gabbidini (’55), 0-2 Mauro (’60), 1-2 Brogaard (’66)
Publik: 2190

Matchens 5 främsta
1. Alessia Tuttino, Italien – Tvåvägsspelaren på det centrala mittfältet briljerade inte senast men var idag riktigt bra och bara växte och växte under matchens gång. Jobbade hårt defensivt med många viktiga brytningar och trygga passningar och fick även ut en hel del i offensiven med inlägg och skott.
2. Roberta D’Adda, Italien – Den snabba mittbacken var oerhört trygg i mittförsvaret matchen igenom. Jag trodde Italiens försvar skulle få större problem idag men även de mer orutinerade Salvai och Bartoli gjorde riktigt fina insatser.
3. Melania Gabbiadini, Italien – Hetast i Italiens offensiv även idag och det känns alltid farligt när hon får bollen. Stundtals lite osynlig, men målskytt idag.
4. Pernille Harder, Danmark – Spelade upp sig rejält jämfört med förra matchen och var åter navet i Danmarks offensiv. Saknade det sista lilla i avsluten.
5. Mia Brogaard, Danmark – Den hyperoffensiva vänsterbacken var bra redan i matchen mot Sverige. Lämnar lite farliga ytor bakom sig men gör mycket bra i offensiven och blev målskytt efter matchens vackraste anfall.