Grupp A: Sverige – Danmark 1-1

Det blev ingen drömstart när Sverige endast fick 1-1 mot Danmark. Den svenska pressen och passningsspelet fungerade inte alls bra och nog var det nerver och lite brist på energi. Inte helt oväntat ställde det fina danska passningsspelet till det för Sverige och man dominerade ganska stort spelmässigt i första halvlek. Sverige tog för sig mer och jämnade ut spelet i andra när danskorna tröttnade en aning.  Något oväntad matchhjälte blev den danska målvakten som tog både Lotta Schelins och Kosovare Asllanis, visserligen svaga, straffar.

Josefine Öqvist var piggast i den svenska offensiven i första halvlek där hon skapade en del med sin snabbhet. Lämnade dock stort utrymme för danskorna i defensiven. Kosovare Asllani spelade upp sig rejält i andra halvlek där hon var riktigt bra men straffen var rent dålig. Lotta Schelin jobbade som vanligt hårt men fick inte ut mycket av sitt spel. Marie Hammarström spelade upp sig när hon kom ut på kanten.

Caroline Seger kunde inte upprepa den fina insatsen mot England senast var tämligen blek och hela det svenska mittfältet hade stora problem med danskorna, framförallt i första halvlek. Inte heller Antonia Göransson var nära den nivå hon kom upp i mot England. Svenska backlinjen var inte heller klockren och det slarvades och stressades för mycket i passningarna och uppspelen. Nilla Fischer visade åter offensiv klass med ett nickmål.

Danmark gjorde en helgjuten laginsats där samtliga spelare på planen stod för fina insatser. I en match där två av lagets stora stjärnor Line Røddik Hansen och Pernille Harder inte glänste som de gör ibland var det istället i stort sett hela övriga laget som klev fram och visade vägen. Inte minst var hela övriga backlinjen väldigt bra.

Startelvor
Danmark: Lykke – Brogaard, Røddik, Ørntoft, Nielsen – Pedersen, Junge (Nadim) –  Rasmussen (Jensen), Gajhede, Veje (Rydahl Bukh) – Harder
Sverige: Hammarström – Thunebro, Rohlin, Fischer, Samuelsson – Göransson (Dahlkvist), Seger, Hammarström, Öqvist (Jakobsson) – Asllani, Schelin
Mål: 0-1 Mariann Gajhede Knudsen (’26), 1-1 Nilla Fischer (’35)
Publik: 16128

Matchens 5 främsta:
1. Katrine Pedersen, Danmark – Ägde mittfältet i första halvlek tillsammans med Sofie Junge. Oerhört stark  och lugn i och runt det egna straffområdet där hon ständigt stod i vägen för de svenska attackerna.
2. Theresa Nielsen, Danmark – Högerbacken blev utsedd till Danmarks bästa spelare förra året och ikväll levde hon upp till den titeln. Raderade ut Göransson i defensiven och var skicklig i offensiven. Den orsakade straffen p.g.a. hands var enda plumpen.
3. Mariann Gajhede Knudsen, Danmark -. Stark i offrensiven i första halvlek där hon på eget genombrott satte ledningsmnålet. Stark defensiv insats i andra halvlek.
4. Stina Lykke Petersen, Danmark – Kändes på förhand som Danmarks svaga länk och såg inte alltid helt säker ut, t.ex.. vid svenska kvitteringen. Med sina två straffräddningar räddade hon dock poängen till Danmark.
5. Kristin Hammarström, Sverige – Kändes stabil matchen igenom, försökte sätta igång spelet snabbt och gjorde ett par avgörande räddningar i slutet.