Grupp B: Holland – Tyskland 0-0


Igår var det Danmark som skrämde en favorit och idag var det Hollands tur att imponera genom att nå 0-0 mot Tyskland. Lagen som i förra EM skrällde sig till semifinal med ett oerhörd defensiv spelstil men visade idag upp ett helt annat register. Den nya unga tekniska generationen, som jag trodde skulle väga lite lätt mot just Tyskland, visade även styrka i duellerna förutom ett riktigt bra passningsspel.  En gedigen kämpainsats rakt igenom gav en välförtjänt men oväntad holländsk poäng.

Holland stod för en mycket fin första halvlek där man spelade ganska jämt med storfavoriten Tyskland som hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna och Lena Lotzen var en av få i offensiven som visade riktig vilja och energi. I andra halvlek satt jag och väntade på att holländskorna skulle tröttna och tyskorna skulle pressa tillbaka dem på egen planhalva.Så blev det inte utan istället var det Lotzen och hela Tysklands spel som försvann efter timmen spelad och Holland gick för seger. Tyskland kunde dock ha fått straff för hands i slutet men domaren friade. Tyskland stod inte alls att känna igen och det snabba och precisa passningsspelet, som man bjöd på ibland annat genrepet mot Japan, lös med sin frånvaro.

Startelvor
Tyskland: Angerer – Cramer, Bartusiak, Krahn, Maier – Mittag, Keßler (Lauder), Goeßling, Lotzen (Leupolz) – Marozsán, Da Mbabi 
Holland: Geurts – Van den Heiligenberg, Koster, Hoogendijk, Bito – Spitse, Slegers – Martens, Van de Donk, Van de Ven – , Melis 
Publik: 8861

Matchens 5 främsta
Utöver nämnda spelare nedan förtjänar samtliga holländska spelare beröm då alla spelade på topp och kämpade hårt för varandra i 90 minuter.
1. Daphne Koster, Holland – Att flytta ner Anouk Hoogendijk i mittförsvaret blev lyckat men det var Koster som dominerade och visade att formen från 2009 fortfarande finns där trots skadebekymmer. Läste spelet oerhört bra och stod i vägen för allt.
2. Kirsten van de Ven, Holland – Växte och växte under matchens gång. Vann oerhört mycket boll för sitt lag och levererade precisa passningar i offensiven.
3. Leonie Maier, Tyskland – Högerbacken var en av få tyskor som höll måttet matchen igenom och var bra både defensivt och offensivt.
4. Manon Melis, Holland – Var inte så delaktig i första halvlek. Fick mer ytor i andra halvlek där hon utnyttjade sin snabbhet till max och var nära att avgöra matchen.
5. Nadine Angerer, Tyskland – Gjorde ett par riktigt fina räddningar på snabba holländska omställningar.