Grupp B: Island – Tyskland 0-3

Island kunde som väntat inte stå emot Tyskland och föll med klara 0-3. Det var stor tysk dominans i spelet från första minuten och endast bristande effektivitet och en storspelande isländsk målvakt förhindrade större siffror. Island försökte anfalla och flyttade upp en del folk men hade inte tillräcklig kvalitet på offensiv planhalva. För Island väntar nu en avgörande match mot Holland där det är vinna eller försvinna för båda lagen. Tyskland måste vinna mot Norge för att vara säkra på gruppseger.

Startelvor
Island: Gunnarsdóttir – Gísladóttir, Jónsdóttir, Viggosdóttir, Lárusdóttir – Brynjarsdóttir (Ómarsdóttir (Óðinsdóttir)), Gunnarsdóttir (Vidarsdóttir) – Magnúsdóttir, Þorsteinsdóttir, Hönnudóttir – Viðarsdóttir
Tyskland: Angerer – Cramer, Bartusiak, Krahn, Maier – Leupolz, Keßler , Goeßling (Laudehr), Lotzen (Bajramaj) – Marozsán (Mittag), da Mbabi
Mål: 1-0 Lena Lotzen (’24), 2-0 da Mbabi (’55), 3-0 da Mbabi (’84)
Publik: 4620

Matchens 5 främsta
1. Dzenifer Marozsán, Tyskland – Visade ikväll på allvar upp sin spelskicklighet med ett antal mycket sköna passningar.
2. Lena Lotzen, Tyskland – Var precis som i förra matchen glödhet i första halvlek.
3. Guðbjörg Gunnarsdóttir, Island – Målvakten räddade Island från en större förlust med några riktigt vassa räddningar.
4. Leonie Maier, Tyskland – Ny stark match av Tysklands offensiva högerback som inte sällan är högst upp i plan av samtliga spelare. Ändå även stabil i defensiven.
5. Célia Okoyino da Mbabi, Tyskland –  Fick fart på målskyttet men det känns ändå som att finns en nivå till spelmässigt hos anfallsstjärnan.

Beröm förtjänar också 18-åriga Glódís Perla Viggósdóttir, som gjorde ett nervöst inhopp i mittförsvaret mot Norge senast. Ikväll fick hon starta istället för Sif Atladóttir som har skadekänningar och visade inga nerver utan gjorde en stark insats i försvarsarbetet.