Guldet nära för Wolfsburg


tyskland17VfL Wolfsburg vann dagens toppmöte i Frauen Bundesliga mot Bayern München med 2-1 efter en liten målexplosion i slutet av första halvlek då samtliga mål gjordes (1-0 Martina Müller, 1-1 Katharina Baunach, 2-1 Viola Odebrecht) . Det var en ganska jämn match mellan de lag som jag tycker spelar ligans roligaste fotboll. Snabb och anfallsinriktad även om dagens match präglades mer av kamp än av skönspel. Resultatet kändes rättvist då Wolfsburg ändå var snäppet hetare. Om Bayern München får behålla truppen till nästa år kanske de kan utmana på allvar om ligatiteln när lagets många unga talanger fått ytterligare rutin.

FFC Frankfurt försvårade sin situation ytterligare idag i jakten på en Champions League-plats när man endast nådde 1-1 borta mot USV Jena. Nya zeeländskan Amber Hearn gav Jena ledningen men Kerstin Garefrekes lyckades rädda en poäng till Frankfurt i andra halvlek. Nu är det nog idel segrar som gäller om man ska nå Europa-spel nästa år men det är inte säkert att ens det räcker. För Jena, som ligger på platsen ovanför nedflyttningsstrecket, innebär poängen att man har betryggande åtta respektive nio poäng tillgodo på Sindelfingen och Gütersloh under strecket.

Antonia Göransson inledde målskyttet för Turbine Potsdam som besegrade forna storlaget FCR Duisburg med 6-1. Potsdam förstärkte därmed andraplatsen i ligan. Alla de tre topplagen ska mötas inbördes innan de 22 omgångarna är färdigspelade så hoppet om guld är inte helt ute för Potsdam även jag nog inte tror att de kommer ikapp Wolfsburg.