Guldläge för Malmö


Umeå IK nådde 2-2 hemma mot Tyresö FF och avgjorde kanske därmed guldstriden? LdB FC Malmö har nu fyra poäng till god när fyra omgångar återstår.

Återstående schema:
Malmö: Kristianstad (b), Örebro (h), Umeå (h), Mallbacken (b)
Tyresö: Mallbacken (h), Piteå (b), Göteborg (h), Linköping (b)

Två svaga passningar av amerikanska nyförvärven Ashlyn Harris och Ali Krieger bäddade för UIK-poängen. Båda gångerna snappade Lina Hurtig upp bollen och satte den iskallt i mål (’6, ’51).  Kul att se Hurtig visa klass igen, särskilt mot så starkt motstånd. Tyresö lyckades dock kvittera två gånger om genom Kirsten van de Ven (’8) och Caroline Graham Hansen (’79). Det var också som väntat Tyresö som ägde mycket boll i matchen men man lyckades inte skapa särskilt många farliga lägen mot ett hårt kämpande och kompakt Umeå-försvar.

Till publikens (2150 personer) och Tyresös glädje gjorde Marta comeback i andra halvlek. Hon ville kanske lite för mycket i en del situationer men hann med att göra en assist direkt och kunde också ha fått en straff i slutskedet av matchen. Marta har nu ett landslagsuppehåll och ytterligare två matcher på sig att komma tillbaka i matchform innan det är dags för Champions League-möten mot PSG.