Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Halvvägs i Italien

italien15Det är få europeiska ligor som är igång just nu men i italienska Serie A kör man på hela vintern. Man har nu nått halvvägs in i säsongen, eller nästan åtminstone. Några inställda matcher gör att många lag har en hängmatch.

Tavagnacco spelade idag oavgjort (1-1) hemma mot serieledande Torres och och därmed känns det inte helt avgjort om guldet även om det blir mycket svårt för övriga att komma ifatt Torres. Torres var nog riktigt nöjda med poängen eftersom flera spelare saknades p.g.a. skador och flera andra tvingades spela med feber.  Brescia är ny tvåa efter 5-0 borta mot Firenze. Bardolino Verona med Maria Karlsson och Stephanie Öhrström vann även de med 5-0, hemma mot nykomlingen Pordenone. Brescias  Barbara Bonansea och Veronas Carolina Pini blev båda tremålsskyttar. Maria Karlsson stod för två assist och nickade in det avslutande målet för Verona.

Femman Como är en liten överraskning och har gjort det särskilt bra eftersom man i nästan alla matcher har haft 14-åriga (!) Alessia Piazza  i mål. Lagets ordinarie målvakt, 27 år äldre (!) 41-åringen Marisa Gorno skadade sig redan i första ligamatchen och sedan åter i sin comeback. Idag tog laget en fin seger med 3-1 hemma mot den satsande  nykomlingen Napoli och gick upp på femte plats i tabellen. Napoli har haft en del skadebekymmer, bl.a. på ett av lagets främsta nyförvärv, målfarliga Penelope Riboldi. Landslagsmeriterade japanska mittfältaren Emi Yamamoto förstärker laget under våren och har blivit målskytt i de två matcher hon spelat hittills.

I övrigt har lagen presterat ungefär som förväntat. Som Torino-supporter gör det lite ont i hjärtat att se lagets kollaps till den här säsongen. Nu har man dock inte mycket mer än namnet och färgerna gemensamt med herrlaget och stod ensamma när stora ekonomiska problem uppstod förra året. En rad rutinerade spelare inklusive toppspelare som Simona Sodini, Barbara Bonansea och Tatiana Zorri lämnade då klubben och laget fick satsa ungt. Med en medelålder runt 16-17 år har man dock inget att hämta i högsta ligan.

Skytteligan:
19 mål Patrizia Panico (Torres)
15 Paola Brumana (Tavagnacco)
12 Christiana Girelli (Verona)
10 Daniela Sabatino (Brescia), Alice Parisi (Tavagnacco)
9 Simona Sodini (Riviera di Romagna)
8 Sandy Iannella (Torres)

 

2var till Halvvägs i Italien