Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Halvvägs på Island

pepsi_deildin_9Ett lite skadedrabbat Breiðablik lyckades inte störa Stjarnan i seriefinalen i Pepsi-deild kvenna utan resultatet skrevs till 1-2. Som vanligt när Breiðablik spelar hemma så var det en intensiv match i 90 minuter men mer kamp än skönspel. Harpa Þorsteinsdóttir var som vanligt hetast i Stjarnan och idag hann hon göra både en assist och ett mål innan hon fick rött kort efter att ha fällt målvakten utanför spel. Med en spelare mer på plan öste hemmalaget på framåt men närmre än en reducering kom man inte. Segern innebär att Stjarnan nu har åtta poängs försprång när man har kommit halvvägs och det ska mycket till för att laget ska tappa den ledningen.

Idag blev det också klart att Valur får fin förstärkning under hösten. Landslagsmeriterade Ólina Viðarsdóttir och Edda Garðarsdóttir lämnar nämligen Sofia Jakobssons engelska klubb Chelsea för spel på Island under hösten. Missnöje med Chelseas satsning, med bl.a. bara ett par träningar med laget i veckan, anger de som en av orsakerna till flytten. Det gör det ju lite lättare att förstå varför säsongen börjat lite sådär för Chelsea. Med så många nya spelare och så få träningar tillsammans är det svårt att få ihop ett lag.

Nyförvärven blir nog ett uppsving för Valur som inte riktigt motsvarat förväntningarna under våren. Guldet blir nog svårt att nå men man får nog ses som favoriter till andraplatsen. ÍBV närmade är också med i kampen om andraplatsen efter seger med 3-2 mot regerande mästarna Þór/KA som har det fortsatt tungt.