Hammarby bygger bakifrån


För några veckor sedan gjorde man klart med den skickliga tyska defensiva mittfältaren Katrin Schmidt från FC Rosengård. Nu har man ytterligare stärkt upp defensiven genom att hämta in 22-åriga ytterbacken Linnéa Eriksson och snart 23-åriga mittbacken Malin Winberg från IK Sirius. Winberg har under året fått debutera i U23-landslaget.

Hammarbys defensiv känns mycket spännande med många svenska spelare nivån strax under A-landslaget. Sedan tidigare har man ju förlängt med sin duktiga mittbacksduo Alexandra Lindberg och Petronella Ekroth och även med rutinerade högerbacken Anna Lindblom, som jag fortsatt tycker håller landslagsklass.

Alltid kul med klubbar som satsar på svenska spelare men klubbens stora utmaning ligger nog nu i att hitta en riktig målspruta som kan leverera i Damallsvenskan. I Elitettan saknade man just det då Elina Johansson var bäst med för Elitettan ändå ganska beskedliga 10 mål. Tillbaka från skada kommer ju dock lovande anfallaren Moa Hedell och värvningen av Clara Markstedt är ju bra, även om hon inte har visat så stor målfabrikation tidigare i högsta serien.  Att hitta en riktig toppskytt kan mycket väl vara det som blir avgörande i vad som troligtvis kommer blir en ganska jämn och tuff kamp i de nedre delarna av tabellen nästa säsong mellan flera lag med stabil defensiv.

,