Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Haugstad till Kalmar , Berglund korsbandsskadad

IFK Kalmar värvar den norska anfallaren Kristin Haugstad, det meddelar klubben på sin hemsida. Det ingen spelare jag har särskilt bra koll på så det återstår att se om man gjort ett fynd här. På meritlistan finns ett gäng flicklandskamper och hon har också flera säsonger i norska Toppserien.

De senaste säsongerna har hon dock spelat collegefotboll för La Salle University i Philadelphia. Där har hon varit framgångrik och var den gångna säsongen med i toppen av sin division (Atlantic 10) både vad gäller skott, mål och assist.


Dagens tråkigaste nyhet kommer från Frankrike där Emma Berglund åkt på en korsbandsskada i helgens cupmatch, det skriver svenskfotboll.se idag. Väldigt tråkigt, särskilt som hon dessutom visat så fin form under hösten. Hon ersätts i landslagstruppen av Anna Oscarsson.

Det har blivit lite tunnare i PSGs defensiv den senaste tiden eftersom Laura Georges nyligen blev klar fölr Bayern München och talangen Perle Morroni ska vara på väg till Barcelona. Kvar finns dock fortfarande sex försvarsalternativ i toppkllass i Irene Paredes, Érika, Grace Geyoro, Ashley Lawrence,  Laure Boulleau och Éve Perrisset.

 

4var till Haugstad till Kalmar , Berglund korsbandsskadad

 1. Sthlm says:

  Kul att Oscarsson får chansen!

 2. G says:

  Skadet Simone Boye misser USA-tur. Problem med hälsenan (akillessenan).
  https://www.bold.dk/kvinde/nyheder/skadet-simone-boye-misser-usa-tur/

 3. Hans says:

  Hade inte Emma B även en knäskada när hon spelade i Umeå eller jag har fel för mig. Otur med tanke på landslaget. Alla spelare borde spela med ett stabiliserande knäskydd som skyddar mot vridningar i knät.

  • noone says:

   Jo precis, Berglund missade hemma-EM 2013 på grund av korsbandsskada (precis som Sembrant). För landslagets del spelar det nog mindre roll, hon har ju ändå inte fått mycket speltid för vi har ju flera bra mittbackar. Men det är klart, hon verkade ju vara på gång nu och kanske på väg att slå sig in i startelvan (åtminstone i en trebackslinje som senast mot Frankrike). Dålig tajming, även för PSG som förstås precis släppt Georges.