Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Helgens fotboll: Brøndby tog dubbeln

Danmark: Brøndby säkrade i helgen ligatiteln och eftersom man ju förra månaden van cupen så innebar det att man alltså tog tillbaka båda titlarna som ärkerivalen Fortuna Hjørring tog förra säsongen. Det vore ju kul om det någon gång kunde dyka upp en ny dansk utmanare men duon känns fortsatt ohotade.


Elitettan

4/7 19:00 IF Böljan – Växjö DFF
IK Uppsala Fotboll – AIK Uppskjuten

Hovås Billdal IF – Umeå IK  0-1
Holmalunds IF  – Mallbackens IF  2-1
Östersunds DFF – IFK Kalmar  0 -1
Västerås BK 30 – Sundsvalls DFF  1-1

Assi IF – Kungsbacka DFF  0-3
Assi åkte på årets första förlust och det blev en rejäl förlust också. Nu speglade väl kanske inte resultatet riktigt matchen. Assi hade mycket av spelet och tryckte stundtals tillbaka bortalaget men man hade problem att skapa chanser. Bortalaget var däremot effektivt och anmäler sig nu till den absoluta toppstriden. Kungsbacka har också en ganska gynnsamt spelschema nu fram till sommaruppehållet så man har god chans att vara kvar där uppe.
Matchens främsta
Ida Pettersson (Kungsbacka DFF) – Jag tyckte Ida Pettersson var bra som central mittfältare förra året. I helgen var hon utmärkt som mittback och var i vägen för de flesta av motståndarnas anfallsförsök med rejält och uppmärksamt försvarsspel.


Träningslandskamper

Många träningslandskamper inför EM nu. Ett B-betonat, delvis skadedrabbat Schweiz hade inte mycket att hämta mot England utan föll med 0-4.

Spanien hade länge oförskämt bra koll på Brasilien och länge ledningen med 1-0 i sin träningsmatch i helgen. Precis efter ett försvarsbyte och omorganisering satte dock Brasilien kvitteringen och senare även segermålet 1-2.

Under söndagen möttes Norge och USA i en väldigt jämn match och precis som Sverige så föll norskorna med 0-1 efter mål Christen Press. Båda lagen hade en hel del problem i passningsspelet så det blev en lite hafsig match.