Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Helgens hetaste matcher

Vi är inne i en period där i princip alla europeiska ligor är igång så det finns mycket intressant att följa i helgen.


I Damallsvenskan väntar bl.a. dubbla Skåne-derbyn. Här blir förstås intressant att se hur Rosengårds spelare reagerar efter tränarens avsked. Här kan också LB07 definitivt säkra nytt kontrakt eller Vittsjö ta ett stort kliv mot nytt kontrakt. En väldigt viktig match för bottenstriden spelas också i Göteborg när Kvarnsveden kommer på besök.

Som vanligt numera känns nästan alla matcher helt ovissa, även om topptrion får bära favoritskapet i sina bortamatcher. Alla matcher på Damallsvenskan.tv och i Sveriges Radio som vanligt. Mötet mellan Djurgården och Linköping sänds också på SVT1.

30/9 15:00 LB07 – Vittsjö GIK
30/9 15:00 Kristianstads DFF – FC Rosengård
1/10 14:00 Kopparbergs/Göteborg FC – Kvarnsvedens IK
1/10 15:00 Piteå IF – KIF Örebro
1/10 15:00 Hammarby IF – Eskilstuna United
1/10 16:00 Djurgårdens IF – Linköpings FC


Fyra andra matcher som jag tycker käönns extra intressanta i helgen är dessa. De krockar förstås med varandra nästan allihop.

I England väntar stormötet mellan Arsenal och Manchester City på lördag 13.30 (BT Sport 1 sänder) i omgång 2 av WSL. Två av seriefavoriterna och här blir det intressant att se Jessica Samuelsson i Arsenal.

I Frankrike väntar toppmöte mellan Montpellier och Lyon på lördag 14:30 (franska Eurosport 2 sänder). Om Montpellier ska utmana om guldet så är det nog seger som gäller nästan men i kampen om Champions League-platser är normalt också en poäng mot Lyon bra.  Båda lagen har full pott och har öst in mål under de tre första omgångarna.

I Italien är det ligapremiär och mötet och första omgångens intressantaste möte är nog det mellan Atalanta Mozzanica och Juventus. Matchen kommer att sändas av Lega Nazionale Dilettanti, både på deras hemsida och Facebook, lördag 15.00. 

I Spanien är det också toppmöte mellan de senaste två årens seriesegrare Atlético Madrid och Athletic Club, båda med full pott efter tre omgångar. Matchen sänds på GOL lördag 16.00. Jag har tidigare varit inne på att antalet utländska spelare ökat kraftigt i Spanien, en fullständig lista över säsongens samtliga 57 utländska spelare finns på ligans hemsida.

5var till Helgens hetaste matcher

 1. Hans says:

  Ja det blir en svettig fotbolls helg:
  Lb07 mot Vittsjö ja vilken fight tror det blir 1-1
  Kdff mot FCR ja kan Kdff överraska. Tror nog ändå att FCR tar det
  Gtbg mot Kvarnsveden ja det blir Gtbg mot Chawinga och då tar Chawinga det.
  Piteå mot Örebro svår att tippa. KIF gjorde det bra mot Rosengård så jag tror på Örebro lite
  Hammarby mot Eskilstuna ja med hemmapubliken
  kan nog Hammarby få oavgjort.
  Dju mot Linköping tror jag faktiskt på Djugårdsseger. Dom har bra mv, bra backar och starkt mf. Ja bra anfall också. Linköping är kanske i en liten svacka.

  • The Guardian says:

   Ah, intressant, du tror alltså på Dif-seger. Jag håller med om att det är en oviss och svår match. Det kan bli några poängtapp för LFC, åtminstone så länge man saknar Claudia. Och speciellt när slitaget gör sig påmint – vilket även gäller FCR och antagligen EU. Undrar om naturgräset är fint såhär i höstrusket? Eller om det blir tungsprunget.

 2. Martin says:

  Matchen mot Djurgården är för mig utan tvekan den svåraste LFC har kvar och det är nästan så att man skulle se oavgjort som ett godkänt resultat framförallt med tanke på att det är en tuff bortamatch i CL några dagar efteråt.

  En intressant detalj är att medan LFC för en gångs skull valde att vila de flesta startspelarna i cupmatchen mot Mariebo så valde Rosengård efter vad jag förstått att ställa ett relativt ordinarie lag på plan i sin match. Det kan vara en faktor som spelar roll då båda lagen har tuffa bortamatcher denna omgång. Även om Djurgården nog får ses som ett bättre lag än Kristianstad så är Kristianstad tyngre att möta och framförallt så är Vilans IP hemsk jämfört med Stockholms Stadion där planen brukar hålla hög kvalité större delen av året.

 3. Martin says:

  Noterar att jag fick rätt angående att Kristianstad borta skulle bli en tuff match för Rosengård, på ett sätt är det väl på tiden att hemmalaget äntligen fick vinna mot Storasyster efter många bra matcher som ofta slutat med uddamålsförluster efter sena insläppta mål. Med detta resultat i beaktande så är jag ännu mer inne på att oavgjort vore helt okej för Linköping mot formstarka Djurgården men samtidigt vore det förstås skönt om man ’avgjorde’ guldkampen genom att vinna för 9 poäng kan jag inte se Rosengård hämta in.

  • The Guardian says:

   Är inne lite på samma linje. Varje match är av yttersta vikt, givetvis, när man spelar om guldet. Och så har det varit sedan åtminstone sommaruppehållet (vilket grundades i en fantastisk vår). För supportrar (till LFC i det här fallet), så blir varje spark på bollen en möjlighet till något fantastiskt – för att överdriva lite. 🙂 Det är därför varje match är så spännande. Och varje poäng så betydelsefull. Djurgården borta blir verkligen inte lätt. Och som det nu utvecklat sig så är *en* poäng inte bara viktig, utan också godkänd. Skönt att höra att Stadions gräs är i bra trim. Det är en match om SM-guld imorgon – igen.