Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Hjohlman till Italien

Jenny Hjohlman lämnar KIF Örebro och flyttar till Italien och Florens. Dock inte för spel i Fiorentina utan med inte fullt så kända klubben CF Florentia. Hjohlman har ju famlat lite efter att hitta målformen och kanske kan det självförtroendet komma tillbaka i Italien.

Laget är obesegrat den här säsongen och toppar sin Serie B-serie och har nog god chans att nå Serie A till nästa säsong. I klubben spelar bl.a. tidigare landslagsbacken Elisabetta Tona och spelskickliga mittfältaren Evelyn Vicchiarello med förflutet i Fiorentina.

En som stannar i KIF Örebro är däremot Frida Svensson (se klubbens hemsida) och hon kommer ge nya unga Örebro välbehövlig tyngd. Av de mer rutinerade så stannar ju även Hanne Gråhns och duon, som i år mestadels hållit till i backlinjen, planerar man att använda på mittfältet kommande säsong.

6var till Hjohlman till Italien

 1. A says:

  Nåt helt annat – var eller kanske när hittar man spelprogrammet för Elitettan?

  • spelare12 says:

   Det är nog inte helt klart ännu. Lär dyka upp på svenskfotboll.se när det är klart. För 2017 kom spelprogrammet 10:e januari.

 2. Janne says:

  Spelordningsmötet för Elitettan är den 8/1

 3. A says:

  Tack för info

 4. P-o.Eriksson says:

  Va konstigt, läser i kuriren att Assi möter Kvarnsveden borta, och sedan Örebro hemma i andra omg..Tuff start för Assi, om det nu stämmer??

 5. Yngvar says:

  Noterar – ikke overrasket eller skuffet over dette – att det är lågtrafik i fotbollsbloggarna just nu. Inte mycket av värde att beröra. Typiskt för damfotbollen i speciellt Sverige och Norge vid denna tid på året. Händer alldeles säkert mer spännande runt Damallsvenskan efter sekelskiftet… menar årsslutet. Nu drar jag täcket över huvudet igen. Gott nytt år!