Iina Salmi till Rosengård


Iina Salmi gjorde så pass stort avtryck på Rosengårdsledningen när hennes PK-35 mötte de svenska mästarna i Champions League att de beslutat att värva henne. Den 21-åriga mittfältaren har gjort en stark säsong hos de finska mästarna där hon med sina 13 mål också blev främsta målskytt. Lite överraskande värvning kan jag ändå tycka då hon inte lyckats slå sig in i finska landslaget ännu och inte heller varit helt ordinarie startspelare i de finska flicklandslagen. Intressant att följa hennes utveckling i Rosengård där hon kanske kan växa och bli en stor kreatör i offensiven med sin teknik och passningssäkra vänsterfot. Läs mer i Sydsvenskan

Kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod och amerikanska ytterbacken/yttern Ella Masar ryktas också vara på väg till FC Rosengård. Det kan säkert ligga mycket i de ryktena då tyska målvakten Kathrin Längert lämnar klubben liksom danska ytterbacken Line Røddik Hansen.

En spelare som Rosengård jagade var Olivia Schough (läs om det i dagens Aftonbladet) men hon har nu förlängt sitt kontrakt med Eskilstuna United med två år. Kommentarer på klubbens hemsida.

,

7 svar till “Iina Salmi till Rosengård”

  1. Det att Salmi inte spelar i landslget sager mer om landslagsledning an om Salmi som spelare. Det ar lite som att bedoma Ikidi fran synpunkten att hon inte spelar i Nigerias landslag. Landslagsledningen ar ”ett skamt som inte langre ar roligt” (vitsi joka ei enaa naurata).

  2. Max har rätt i att Salmi borde ingå I Finlands landslagstrupp. Hon är knappast färdig för Rosengård, men har potential att bli riktigt bra.

  3. Hoppas verkligen Rosengård har täckning för alla värvningar, jodå jag menar verkligen det, men jag tycker ändå det är synd att Salmi väljer ett lag där hon i bästa fall kommer få sparsamt med speltid. För hennes bästa hade det nog varit bättre att gå till något av utmanarlagen eller t o m ett av de ’sämre’ lagen i Damallsvenskan för att garantera mer speltid.

    Det kan låta hårt men en spelare som är 21 år ska ju inte ’stå på tillväxt’ (vilket är vad Sjögran antyder att hon lär få göra i Sydsvenskan) utan bör gå dit hon får speltid enligt mig. Kul om det skulle vara så att Rosengård gör som LFC och satsar mer på unga spelare och talangutveckling men innan jag får se att det verkligen blir så är jag fortsatt tveksam.

  4. Av de finska spelare som i borjan gatt till ’samre lag’ har ingen gjort nagon bra karriar. Rent statistiskt har det varit mycket battre att ga till minst ett mittenlag. Mojligheten att utvecklas i ett ”AIK” ar betydligt samre i i den finska seriens topplag. Bagge haller ungefar samma niva, men finska topplagen ger mer kreativ matchtraning an dessa ”AIK” som bara kan spela destruktivt i sin serie.

  5. Nytt rykte är att Eskilstuna gett sig in i kampen om Mimmi Larssons underskrift

    • Kan bli jobbigt för motståndarna om de får möta båda energiknippena Schough och Larsson.