”Klubblags-VM”: INAC – Lyon 1-2

Världens bästa klubblag korades idag i inofficiella ”Klubblags-VM” eller Mobcast Cup som den kallas. Franska Olympique Lyon ställdes mot japanska INAC Kobe Leonessa. Matchen blev också jämn som man kunde hoppas och det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

Första halvlek var ganska chansfattig och helt jämn mellan lagen. Lyon satsade främst på sitt vassa omställningsspel och hade några bra lägen, men motståndarna försvararade sig skickligt. De passningsskickliga japanskorna hade mycket boll men deras spel var väldigt ineffektivt och mestadels passade man runt bollen på egen planhalva och man hade svårt att skapa chanser. Med fem minuter kvar av första halvlek fick dock INAC fast bollen runt Lyons straffområde och lagets koreanska stjärna Ji So Yun satte säkert 1-0.

I början av andra halvlek satte Lyon hög press och tryckte på framåt men det var istället INAC som skickligt spelade sig ur situationerna och kunde skapa chanser. Med halvtimmen kvar av matchen började dock Lyon få rejält tryck mot japanskornas mål och radade även de upp chanser. Med dryga tio minuter kvar fick man också utdelning när inbytta högerbacken Corine Franco skickligt satte 1-1. Efter målet gick båda lagen för seger och chanser skapades åt båda håll, men ställningen vid full tid var 1-1. I förlängningen var Lyon starkast men det krävdes en straff för att de skulle lyckas avgöra. Junko Kai fällde Laëtitia Tonazzi i straffområdet och Sonia Bompastor klev fram och satte 1-2 stolpe in. Lotta Schelin var pigg och gjorde en bra match och var inblandad i många av Lyons målchanser och var mycket nära att göra mål vid ett par tillfällen.