Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Inför omgång 14

Redan på torsdagen är det dags för den 14:e omgången i Damallsvenskan.

23/8  18:00  Vittsjö GIK – Kristianstads DFF
Hett och ganska ovisst Skåne-derby och dessutom en något oväntad toppmatch. Vittsjös nyförvärv Brittany Bock och Mandy van den Berg har fått en tävlingsmatch med laget och kommer nog bara bli bättre och bättre under hösten. Kristianstads Kosovare Asllanis ljumskproblem förvärrades i matchen senast och hon spelar troligtvis inte. Kan Elin Nilsen spela lika bra som senast så blir hon åter en fullgod ersättare. Kristianstad var klart bäst i förra mötet och jag ser dem nog som knappa favoriter även på bortaplan.

25/8  15:00  Kopparbergs/Göteborg FC – Umeå IK
Umeå passerade Göteborg i tabellen efter förra omgången. Göteborg har haft en oerhört ojämn säsong hittills. Yael Averbuch debuterade senast men får fila på passningsspelet. Nu är även Camille Levin spelklar och ska bli kul att se vad amerikanskorna kan tillföra laget. Umeå har via två raka segrar lämnat bottenskiktet bakom sig. En av lagets viktigaste spelare, Rita Chikwelu, är avstängd. Kopparbergs/Göteborg klara favoriter på hemmaplan.

25/8 15:00  AIK – Djurgården
Oerhört viktigt Stockholms-derby och lite av vinna eller försvinna för Djurgårdens del. AIK bör också vinna för att stärka sina aktier i bottenkampen men har lite bättre utgångsläge efter segern senast. AIK har spelat som bäst mot topplagen, så det kan nog bli en jämn tillställning. Kanske oavgjort och två förlorare?

25/8  15:00  KIF Örebro – Jitex BK
Konkurshotet avvärjt men det återstår att se om spelarna har påverkats något av veckans turbulens. Viktig match för bottenkampen där Jitex på allvar riskerar att bli indraget vid förlust. Jitex har fem raka utan seger och förlorade hemmamatchen mot KIF Örebro med uddamålet. Väldigt oviss match men ser nog ändå Jitex som knappa favoriter.

26/8  15:00  Piteå IF – Tyresö FF
Piteå har tre raka hemmasegrar i serien, men nu väntar tuffare motstånd men också en folkfest förhoppningsvis. Tyresö imponerade spelmässigt senast och jag har svårt att se att Piteå ska orka stå emot. Tror det blir en klar Tyresö-seger.

26/8  18:30  Linköpings FC – LdB FC Malmö     Visas på TV4 Sport
Omgångens andra toppmatch. Linköping har fortfarande en del att bevisa spelmässigt men brukar vara bra mot topplagen. Malmö har radat upp sex raka segrar och har haft marginalerna på sin sida då fem av segrarna har varit med uddamålet. Oavgjort denna gång?