Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Inför omgång 17

Den 17:e omgången i Damallsvenskan innehåller en rad intressant och flera matcher som på förhand känns ganska ovissa. Lite synd att man inte väljer att lägga någon av toppmatcherna som TV-matcher men eftersom Champions League drar igång mitt i nästa vecka går det ju inte flytta Malmös eller Göteborgs match till tisdagen som man valt som huvuddag för TV-sändningar. .

22/9  15:00  KIF Örebro – Linköpings FC
I Örebro möts två lag som genom åren varit kända som ganska målsnåla framåt och ganska täta bakåt. I år har båda släppt in fler mål än vanligt. KIF Örebro spelade riktigt bra i en halvlek mot Tyresö senast men föll sedan ihop. Linköping kämpade till sig en poäng i en ganska blek insats mot Kristianstad. Mötena mellan lagen är ofta jämna och målsnåla och oavgjort

22/9  15:00  Kopparbergs/Göteborg FC – Kristianstads DFF
Två av seriens absolut mest ojämna lag med en oerhört hög högstanivå men med ganska låg lägstanivå. Hemma på Valhalla är det dock klar fördel för Göteborg och man vann nyligen klart med 3-0 när lagen möttes i Svenska Cupen och jag tror på ny seger för laget. Förra årets skyttedrottning Margrét Lára Viðarsdóttir börjar komma i form och visade i EM-kvalet mot Norge att både spelsinnet och målsinnet finns där även i år. Det ska bli intressant att följa hur man väljer att ställa upp laget framöver för att få ut det mesta av både Viðarsdóttir och Asllani.  Då behöver jag inte fundera mer över hur Kristianstad tänker lösa det när Asllani alltså nu lämnar för spel i PSG.

23/9  14:00  Piteå IF – Jitex BK
Svårtippat möte på den nedre halvan. Piteå har i år varit starka hemma men förlorade hemmamatchen mot just Jitex i Svenska Cupen. Båda lagen har lite problem att hålla uppe spelkvalitén i en hel match. Piteås nyckelspelare Jennifer Nobis, Faith Ikidi och June Pedersen har visat fin form på slutet. Hos Jitex står mycket av det offensiva hoppet i Annica Sjölunds frånvaro (korsbandsskadad) till Fridolina Rolfö. Jitex något större behov av poäng och Piteås hemmastöd kanske tar ut varandra men jag tror ändå på en knapp hemmaseger.

23/9  15:00  Vittsjö GIK – LdB FC Malmö
Hett Skåne-derby i Vittsjö. Malmö är inne i ett riktigt stim i Damallsvenskan och är nu uppe i  nio raka segrar. Vittsjö som i senaste matchen (mot Umeå) inkasserade sin första hemmaförlust kommer nog få det ännu tuffare mot Malmö. Lagets skadebekymmer har ställt till det en del och laget känns inte riktigt lika hett längre. Jag tror på en ganska klar Malmö-seger, men jag har redan underskattat Vittsjö ett antal gånger i år…

23/9  15:30  Umeå IK – Djurgården
En måstematch för Djurgården som måste börja plocka rejält med poäng nu om man ska ha minsta chans att hänga kvar i serien. Umeå är ingen omöjlig motståndare men trillar boll bra i sina bästa stunder även om anfallet ibland känts lite uddlöst. Djurgården har känst uddlöst både bakåt och framåt i många matcher men har snart tillbaka alla nyckelspelare tillbaka i full form. Det är dags för dem att leverera nu. Umeå på bortaplan är dock aldrig en lätt match, men kanske läge för en liten Djurgården-skräll ändå?

25/9  19:20  AIK – Tyresö FF     Visas på TV4 Sport
Toppen mot botten möts i Solna. AIK som spelat bra mot just topplag är i stort behov av poäng men har fortsatt stora problem med anfallsspelet där man vägt alldeles för lätt hela säsongen. Jag tror att Tyresö kommer bli för svåra även denna gång.

 

Ett svar till Inför omgång 17

  1. Pingback: Damallsvenskan omgång 17 « Spelare12