Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Inför sista omgången

En lång Damallsvensk säsong går mot sitt slut och imorgon lördag ska det hela avgöras. TV4 Sport sänder förstås guldkampen och övriga matcher går som vanligt att följa på LiveScore

3/11  13:00  Jitex BK – Kristianstads DFF
3/11  13:00  LdB FC Malmö – Tyresö FF   TV4 Sport
3/11  13:00  Linköpings FC – Umeå IK
3/11  13:00  KIF Örebro – AIK     Sveriges Radio
3/11  13:00  Vittsjö GIK – Kopparbergs/Göteborg FC
3/11  13:00  Djurgården – Piteå IF

Så fick vi då en ren guldmatch tillslut. Ett lite skadedrabbat Tyresö-försvar där Linda Sembrant och Johanna Frisk saknas möter ett försvagat Malmö-anfall där Ramona Bachmann är avstängd. Kanske liten fördel för Tyresö som har allt att vinna och dessutom en lite mer utvilad trupp eftersom man inte behövt tänka på Champions League-spel. Malmö är dock alltid starka hemma och det blir säkerligen en jämn match men jag tror ändå att Tyresö fixar guldet.

I botten måste Djurgården besegra Piteå med flera mål och hoppas att AIK gör det samma mot KIF Örebro annars är det Elitettan som väntar för Stockholmslaget. Det är ett mycket svårt läge och jag tror inte att Djurgården fixar det. Piteå har visserligen inte jättemycket att spela för men vill nog gärna gå förbi Umeå och bli bästa Norrlandslag.

Linköping, Göteborg och Kristianstad gör upp om tredjeplatsen och Linköping har goda chanser att fixa den. Men då krävs med största sannolikhet seger mot Umeå för jag tror att Göteborg har goda chanser att besegra ett Vittsjö i ingenmansland och Kristianstad har nog också bra chanser mot ett formsvagt Jitex.