Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Inför Sverige – Kanada

Idag tror jag den kommer….startelvan som jag önskade mig inför Sverige – Sydafrika. I alla fall om man ska tro på Expressens uppgifter inför eftermiddagens match mot Kanada.

Kosovare Asllani har imponerat i sina inhopp och förtjänar verkligen att få starta. Mot Kanada har man även råd att satsa på en offensiv ytterback som Lina Nilsson. Jag skulle dock egentligen nästan vilja att man vilade Nilla Fischer ytterligare om det finns risk att hon åter får några små skadekänningar. Istället kan man flytta in Marie Hammarström centralt och låta Antonia Göransson komma in i turneringen ordentligt på vänsterkanten. Lisa Dahlkvist får nog vila sitt ”löparknä”.

Johanna Almgren fick inte riktigt till det senast även om hon skickligt raderade ut Homare Sawa stora delar av matchen. Kanada är nog ett lag som passar henne bättre, men det blir säkert bänken från start denna gång. Frågan är väl också hur hårt man ska matcha Lotta Schelin så inte hon åter får några skadekänningar. Hon har inte riktigt sätt så bra ut som hon kan göra och man får ändå en liten känsla av att något hämmar henne.

Matchen startar 15.30 och kan ses i Kunskapskanalen, SVT Play och NRK2.