Ingen Lotta Schelin mot Storbritannien


Skadeelendet fortsätter för landslaget. Det blir ett OS-genrep utan Sveriges största stjärna Lotta Schelin. Hon har ont i en muskel i vaden och väljer därför att vila. Rätt beslut förstås för Lotta Schelin måste vara helt frisk i OS om vi ska slåss om medaljer. Bara att hoppas det går över snabbt!

Istället ser jag gärna att man testar följande 11:a. Jag hoppas vi får se Sofia Jakobsson i anfallsrollen. Hon är visserligen inte av Schelin-klass ännu men har ändå liknande spelstil. Gärna en offensiv satsning med Asllani, Göransson och Almgren på plan samtidigt, känns som ett lurigt gäng.

Jag tycker Caroline Seger och Nilla Fischer ska ta det defensiva ansvaret på mittfältet, där gör de det nästan alltid bra. Vidare så tycker jag fortsatt att Malin Levenstad och Lina Nilsson ska spela i backlinjen.

Jag tror dock varken Levenstad eller Almgren kommer finnas i startelvan. Utan Seger kommer nog ta Almgrens plats och Lisa Dahlkvist den defensiva mittfältsrollen där jag satt Seger. Emma Berglund ersätter med största sannolikhet Levenstad i backlinjen för Sembrant-Berglund känns som det mittbackspar som har fått förtroendet från Dennerby. Högerbacksplatsen känns vidöppen och det kan lika gärna bli Annica Svensson där.

Matchen spelas fredag 17.00 svensk tid i Middlesbrough, England. Ingen svensk TV-sändning.

 

,