Ingen Rohlin i OS


Under eftermiddagen kom det mycket tråkiga beskedet att Charlotte Rohlins säsong är över. Korsbandet i högerknä är av och operation väntar. Värst är är nyheter förstås för Charlotte själv men det skapar också bekymmer båder för LFC och svenska landslaget. Hon kändes innan skadan som den helt givna mittbacken i startelvan och nu blir det till att spela ihop ett nytt mittbackspar.

För tillfället är även Stina Segerström småskadad men hon är snart tillbaka igen. Sara Larsson är ännu inte tillbaka från sin skada och inte så lång tid på sig att komma i OS form. De tre backar som förutom Rohlin har imponerat mest i år tycker jag är Linda Sembrant, Malin Levenstad och Emma Berglund. Linda Sembrant känns ganska given i OS-truppen och Emma Berglund ligger nog nu också väldigt bra till. Jag skulle dock vilja se att alla tre kommer med.  Stina Segerström får mycket speltid i landslaget och kommer säkerligen med till OS även om jag inte tycker hon riktigt kommit tillbaka till sin gammal storform ännu. Återstår att se sedan om Sara Larsson hinner komma tillbaka.

Linda Sembrant och Emma Berglund imponerade som mittlås i landskampen mot USA i vintras och är absolut ett tänkbart OS-backpar. De är båda dessutom ovanligt spelskickliga och passningssäkra för att vara mittbackar. I träningslandskamperna fram till OS skulle jag absolut vilja se att Malin Levenstad och Linda Sembrant får testa att spela tillsammans, tycker de har varit absolut bäst i år.

Av övriga mittbackar tror jag bara Marina Pettersson Engström och möjligtvis Johanna Frisk har chansen att komma med till OS.  Frisk har imponerat mest av de två i år men jag tror som sagt det främst står mellan de fem tidigare nämnda om troligtvis fyra platser i truppen.

 

, ,