Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Ryland till Djurgården, Asante till Chelsea

Norska ytterbacken Ingrid Ryland har skrivit på för Djurgården, det meddelar klubben på sin hemsida. 28-åringen, som har bl.a. spel i Liverpool och ett tjugotal landskamper på meritlistan, kommer närmast från spel i norska topplaget Avaldsnes. Hon är en naturligt offensiv högerback.som tar för sig rejält på planen och hon har varit väldigt bra de gånger jag sett Avaldsnes i år.


Idag avslöjades också Anita Asantes nya klubb och hon lämnar Rosengård för Chelsea.


En spelare som inte gjort klart med ny klubb är KIF Örebros Lisa Dahlkvist. Hon har nyligen opererat hälen och ett halvårs rehabilitering väntar innan kampen om att komma tillbaka till landslaget kan återupptas. Det meddelar Sveriges Radio.

5var till Ryland till Djurgården, Asante till Chelsea

 1. Viktor says:

  Tror du DIF klarar av topp 3, och vad har du för startelva med truppen dem har nu?

 2. spelare12 says:

  Topp 3 finns absolut inom räckhåll men det gör det för ganska många lag just nu. Jag tror det är viktigt att Schmidt stannar. Saknar också en naturlig ersättare för Gisladottir. Och sedan är frågan om man har tillräckligt vassa offensiva matchvinnare.

  Just nu skulle jag satsa på 3-5-2

  Jalkerud – Hellstrom/Norlin

  Wörner – Diaz – Brodin – Helin/Andersson – Ryland

  Sigurdardottir – Ekroth – van den Bulk

  Gunnarsdottir

  • The Observer says:

   Det är ju lite diplomatiskt att tala om topp tre för det är väl i så fall tredjeplatsen det kan handla om. Eller klämmer sig DIF, eller något annat lag, förbi Linköping eller Rosengård i toppen? DIF:s anfall? Jalkerud är ju pålitlig målgörare, men 5-10 mål till skulle göra susen. Hellstrom värvades till Rosengård bland annat för sin snabbhet och det är väl alltid en tillgång, men målmässigt (noll i FCR)? Norlin verkar ha potential för mer och fyra mål 2017 borde bli fler 2018. Om Diaz spelar som hon gjorde i början av säsongen 2017 och om Helin kommer igång bra har i alla fall DIF ett mittfält som kan servera bra bollar framåt.

 3. Arvid B says:

  Tror snarare att DIF ställer upp med diamant på mitten och startelvan som följande;

  Gugga
  Ekroth – van den Bulk – Sigurdardottir – Ryland
  Helin
  Andersson – Brodin
  Diaz
  Hellstrom – Jalkerud

  Backlinjen finns det fortfarande frågetecken som behöver rätas ut. Ekroth som högerback blir bra defensivt men annars får Ryland ta hand om det offensiva när det gäller ytterbackarna. Helin och Diaz står för kreativiteten på mitten medan Andersson och Brodin agerar slitvargar. Anfallsmässigt, där det behöver lossna, är Jalkerud alltid ett säkert kort. Däremot är Hellstrom ett modigt val av skicklige Riddez och Norlin finns att tillgå ifall det inte sker tillräckligt mycket offensivt.

  Möjligtvis en för tunn bänk men med denna startelva tror jag på topp 4 som ett rimligt mål.

 4. Hans says:

  Angående Hellström fick hon väl knappt spela i FCR. Men i den matchen jag såg gjorde hon ett inhopp och enligt mig var hon mycket bra. En bra värvning av DIF. Men att DIF skulle bli trea tror jag inte på. Stockholms lagen är inte så bra och typ Hammarby får nog slåss i botten av serien.