Malmö vann Supercupen

LdB FC Malmö besegrade Kopparbergs/Göteborg FC med 2-1 i en jämn match på Malmö IP. Göteborg tog ledningen i början av andra halvlek men två bjudningar av Göteborg gjorde att lagets segerlösa svit mot Malmö fortsätter.

Göteborg kom med en lite ny 4-2-3-1 formation. Man satte Ingrid Wells i en central offensiv roll känns helt rätt och en förändring behövdes för att hon ska komma med i spelet.  Hon måste nog våga utmana mer än hon gör, med sin teknik och kvickhet för hon har inte riktigt snabbheten på längre sträckor. Sara Lindén, som visat så fin form, började lite oväntat på bänken. Men Göteborg har många intressanta offensiva spelare så lite rotation behövs också.  I Malmö gjorde Ali Riley debut på vänsterbacksplats och visade direkt att hon blir en klar förstärkning i Malmös försvar.

En chansfattig första halvlek med stundtals ändå ganska underhållande. Sarah Storck fick ett par bra skottlägen för Malmö men avsluten var för dåliga. Närmast att ge Malmö ledningen var dock Anja Mittag som kom helt fri ett par meter utanför mål på Lina Nilssons inlägg, men Kristin Hammarström i målet lyckades reflexrädda. Christen Press visade snabbhet några gånger och hade en boll i stolpen.

Anja Mittag hade ett vänsterskott i stolpen i början av andra halvlek. Strax därefter gör Lisa Ek 1-0 för Göteborg. Olivia Schough får till ett jättefint inlägg från vänsterkanten och Lisa Ek får till underbar språngnick som är otagbar för Helgadottir i Malmös mål.  Malmö tog över spelet mer efter målet. Anna Ahlstrand i Göteborgs backlinje gav sedan bort bollen till Ramona Bachmann som kvitterade till 1-1. Inte långt därefter gjorde Malmös Gunnarsdottir en liknande bjudning och Christen Press kom fri med Helgadottir, men Press var än en gång svag i avslutet.  Christen Press skapade dock med sin snabbhet på egen hand många farligheter. I slutminiuterna kommer Hammarström helt fel på en utrusning, Anja Mittag kommer först på bollen och kan lägga avgörande 2-1 i öppet mål.

Bäst i Göteborg: Anita Asante, vann mycket boll mittplan

Bäst i Malmö: Ramona Bachmann, skapade mycket oreda i Göteborgsförsvaret