Island: Första målet för Rebecca Johnson


Gårdagens toppmöte i isländska Pepsi-deild kvenna mellan Þór/KA och Breiðablik slutade med seger med 2-1 för Þór/KA.

Þór/KA’s spel har hela säsongen präglats av effektivitet i anfallsspelet och gårdagen var inget undantag. Lagets nya svenska spelare Rebecca Johnson visade igår att hon passar in i det effektiva laget när hon på sin enda riktigt heta målchans kvitterade till 1-1. Johnson började på bänken men fick i mitten av första halvlek byta av skadade Katrín Ásbjörnsdóttir i anfallet. Det är hård konkurrens om just de fyra offensiva positionerna som Johnson främst är med och konkurrerar om. Ásbjörnsdóttir, Kayla Grimsley, Tahnai Annis och Sandra María Jessen som varit de fyra ordinarie i offensiven är tillsammans med mittbacken Arna Sif Ásgrímsdóttir lagets bästa spelare och har leverat i match efter match. Skytteligaledaren Sandra Maria Jessen med 14 mål på 14 matcher gjorde för ovanlighetens skull inget mål men spelade fram Rebecca Johnson till målet och fixade den avgörande straffen i andra halvlek.

Breiðablik lider till skillnad från Þór/KA av en oerhörd ineffektivitet i offensivt straffområde och tillsammans med sin riskfyllda spelstil med trebackslinje straffade det sig åter. Laget dominerade matchen spelmässigt men liksom vid flera andra tillfällen lyckas man förlora ändå. Lite synd, för laget spelar den klart mest underhållande fotbollen i serien.

Segern gör att Þór/KA fortsatt har 6 poängs försprång med 4 matcher kvar att spela och är nära första ligaguldet. Man möter i tur och ordning Afturelding (h), ÍBV (b), Selfoss (h) och Fylkir (b). ÍBV är det enda laget som besegrat Þór/KA och lyckas man med det igen kan det bli lite nerver i de sista matcherna. På pappret ska det annars bli tre säkra segrar mot bottenlagen som dock alla tre är indragna i nedflyttningsstriden och säkerligen kommer kämpa vilt. Två lag flyttas ner.

 

,