Island: Stjarnan mot titeln

Stjarnan avgjorde ikväll definitivt den isländska ligan när man på hemmaplan besegrade de regerande mästarna Þór/KA med 2-0. EM-spelarna Harpa Þorsteinsdóttir och Glódís Perla Viggósdóttir avgjorde med varsitt mål i andra halvlek. En mycket rättvis seger som kunde ha varit större men Þór/KAs nya amerikanska målvakt Vicky Alonzo höll länge gästerna kvar i matchen. Med flera nyckelspelare borta kan inte, för året, tungt skadedrabbade Þór/KA matcha de främsta lagen då man saknar den bredd på truppen som topplagen i Reykjaviksområdet har.

I kvällens andra toppmatch besegrade Valur serietvåan Breiðablik med 2-1 som man därmed passerade i tabellen.  Det var verkligen inte Breiðabliks kväll och två självmål och en straffmiss låg bakom förlusten. Nu var dock ändå segern för Valur helt rättvis då man långa perioder var det bättre laget. Valur borde ändå kunna få ut mer av sin namnkunniga trupp där ju numera även Sverige-bekantingarna Ólina Vidarsdóttir och Edda Garðarsdóttir ingår efter att de lämnat engelska Chelsea under EM-uppehållet. Nu har man tio poäng upp till serieledarna och det hämtar man inte in på sju matcher.