Italien: Maria Karlsson målskytt

Maria Karlsson gjorde säsongens första mål när hennes Bardolino Verona krossade Lazio med 7-2 på bortaplan. En frispark från Tatiana Zorri hittade in till Karlsson som kunde sätta 2-0 halvvägs in i första halvlek.  Melania Gabbiadini blev tremålsskytt i matchen där Stephanie Öhrström som vanligt vaktade Verona-målet, men denna gång bara en halvlek. Även serieledande Torres hade lekstuga och körde äver nykomlingen Fiammamonza hemma på Sardinien med 7-1. Även har fanns en tremålsskytt och det var förstås skytteligaledaren Patrizia Panico som nu är uppe i 19 mål på tolv matcher.

Få matcher har spelats ute i Europa idag där det råder vinterväderkaos både här och var. I Italien fick matcherna ställas in för de båda andra topplagen Brescia och Tavagnacco . Torres leder ligan med full pott (36p) och 51-5 i målskillnad. Man är sju poäng före Tavagnacco (29p) som alltså har en match mindre spelad precis som Brescia (26p). Verona (27p) passerade med segern nu (tillfälligt?) Brescia och gick upp på tredje plats.