Italien: Skrällen i Verona


ita20Ett slarvigt och ineffektivt Verona förlorade idag mot säsongens mardrömsmotståndare Firenze på hemmaplan med hela 1-4. Redan i höstas förlorade man bortamötet mot Firenze med uddamålet och laget har stor del i att Verona nu är så gott som borta i kampen om Champions League-platserna eftersom man nu orsaket laget två av totalt endast tre förluster den här säsongen. Nu är det full pott i resten av matcherna som gäller om man ska ha minsta chans, men man behöver också en del hjälp från andra lag.

Stephanie Öhrström är ännu inte redo för spel och satt bänkad hela matchen. Maria Karlsson låg bakom den straff som krävdes för att Verona skulle lyckas göra mål idag. Lagets skyttedrottning Christiana Girelli satte den. Fjolårsnian Firenze klättrade med segern upp på en fin sjätteplats i ett mycket jämnt mittenskikt.

En sen kvittering av Napoli förstörde kanske också Brescias Champions League-chanser då laget med resultatet 1-1 tappade ytterligare mark på topp 2. Både Tavagnacco och Torres vann sina matcher och i dagsläget ser det ut som att fighten om guldet blir den hårdaste kampen då båda lagen är fortsatt obesegrade. I botten spelade idag de två storlagen (namnmässigt) Torino och Lazio oavgjort och båda ser ut att åka ur högsta ligan i år. En tredjedel av säsongen, eller tio matcher, återstår nu.  I skytteligan dominerar fortfarande Torres Patrizia Panico med 23 mål följd av Brescias Daniela Sabatino (18) och Tavagnaccos Paola Brumana (17).