Italien – Spanien 0-0

Dagens europeiska toppmöte spelades i Sydeuropa. Italien behövde en seger för att få kontakt med Spanien i toppen av grupp 2 av VM-kvalet men lyckades bara få 0-0 hemma i Vicenza. Ett ganska rättvist resultat i en jämn match. Spelskickliga Spanien var inte oväntat mestadels det spelförande laget men chansmässigt var Italien minst lika heta.

Spanien inledde klart piggast och redan efter tio minuter fick man ett gyllene läge att ta ledningen då man fick straff. Lagkaptenen Verónica Boquete, som kanske inte gjorde någon av sina bästa matcher, lyckades dock inte sätta straffen som så gott som hade säkrat lagets VM-plats. Natalia Pablos comeback i spanska landslaget har helt klart spetsat till lagets offensiv och hon var inblandad i mycket och hann bl.a. ordna straffen (aningen tveksam), pricka stolpen och missa friläge under matchens gång.

Italien var lite slow-starters i båda halvlekarna men kom tillbaka starkt. Melania Gabbiadini var andra halvleks gigant men likt Natalia i Spanien så var missade frilägen och stolpträff det närmaste mål hon kom. Het i Italien var också Valentina Cernoia vars vänsterdoja skapade en hel del panik i Spaniens straffområde vid fasta situationer.

Efter sex gruppmatcher toppar Spanien gruppen på 16p före Italien på 10p. Italien har bara spelat fem matcher. Gruppen är inte helt avgjord och båda lagen har de lite småjobbiga bortamatcherna mot Rumänien och Tjeckien kvar.

I grupp 1 var Irland nära att skrälla mot självaste Tyskland. Eskilstuna Uniteds mittback Louise Quinn gav tidigt laget ledningen med 1-0. Ledningen stod sig i en timme när Quinn dock fällde Rosengårds Anja Mittag och Tyskland kvitterade på straff. Tyskland tog sedan även ledningen men hemmapubliken fick nytt hopp då en sen irländsk kvittering kom efter att ytterligare ett av Megan Campbells fantastiskt långa inkast ställt det tyska försvaret.

Tyskland fick dock trots svagt spel som alltid sista ordet och segermålet kom turligt på övertid när Melanie Leupolz inlägg seglade in i målet bakom en olycklig och felplacerad Emma Byrne.
1-0 Louise Quinn (’4), 1-1 Simone Lauder (’65), 1-2 Lena Lotzen (’84), 2-2 Stephanie Roche (’89), 2-3 Melanie Leupolz (’91)