Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Jack Majgaard lämnar Rosengård

Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan efter ett gemensamt beslut, det meddelar klubben idag. Assisterande tränaren Malin Levenstad, tidigare mittback i laget, tar över tills vidare.

Det har gått lite upp och ner sportsligt för Rosengård under Majgaards ledning och framför allt har laget presterat väldigt ojämnt. Han har inte lyckats få laget att lyfta till de riktigt stora sportsliga framgångarna de senaste åren men lyckades i alla fall styra laget till två raka cupculd. Känslan är väl att det inte heller varit helt friktionsfritt mellan honom och en del spelare, exempelvis med Marta.

4var till Jack Majgaard lämnar Rosengård

 1. Hans says:

  Otroligt tyckt att han var en av de bästa tränarna i damallsvenskan. Haft otur med skador och så försvann ju Marta och Martens. Men matchen mot Örebro var lite tam. Jaha där ser man.

 2. Sigge says:

  Tråkig nyhet. Tycker också att han är en riktigt bra tränare och dessutom en stor profil som var viktig för damallsvenskan.

  • The Guardian says:

   Håller med om det, inte alls bra för Damallsvenskan. Det är konstigt också. Jag måste säga att det vore bra om någon tog reda på och skrev ut de egentliga orsakerna till att Majgaard:
   1) Får gå.
   2) Får gå i just det här läget, när det bara är sex omgångar kvar.

 3. Martin says:

  Vad gäller otur med skador så visst har man haft en del skador men det har ju faktiskt laget man halkat efter också haft. Linköping fick den tänkta nyckelspelaren Johanna Rasmussen skadad redan innan säsongen startade och utöver henne så har ju Irma Helin inte spelat mer än lite drygt en hel match om man lägger ihop de sporadiska inhoppen. Till det kan tilläggas att man under hela september fått klara sig utan Claudia Neto som varit lagets spindel i nätet de senaste två säsongerna. Samma sak med spelarna som lämnade under sommaren för där känns ju Eriksson/Samuelsson som minst lika tunga tapp som Berglund/Ilestedt.

  Vad vi ser här är ju att LFC varit skickligare när det kommer till att ersätta de spelare som av olika anledningar fallit bort och där är det väl snarare sportchefen (Sjögran) som misslyckats i sin roll än Majgaard som ju inte kan trolla med den tunna trupp han förfogar över.