Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Jakobsson och Asllani i målform

Både Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani visade idag fin målform i engelska respektive franska ligan. Nu var dock kanske inte motståndet det allra bästa för någon av dem men ändå skönt att de producerar mål inför EM.

England: Sofia Jakobsson gjorde de inledande två målen när Chelsea på bortaplan besegrade tippade bottenlaget Doncaster med 4-0 i den andra omgången av WSL. En strålande inledning på säsongen för Jakobsson som ju också gjorde ett mål i premiärmatchen förra helgen. Idag gjorde också hennes snabba anfallskompis Eniola Aluko sitt första mål i Chelsea-tröjan.

Frankrike: Kosovare Asllani blev fyramålsskytt när hennes PSG körde över Vendenheim med 11-0 i dagens enda franska ligamatch. Asllani är därmed uppe i totalt 15 mål men har ändå en bit upp till Lotta Schelins 22 i skytteligatoppen. Tyskan Linda Bresonik blev tremålsskytt i matchen. PSG har fortsatt grepp om andraplatsen och kan avgöra den kampen om man tar poäng av Juvisy i nästa omgång.  För Vendenheim förvärrades läget ytterligare precis under nedflyttningsstrecket och det ska nog mycket till för att laget ska hålla sig kvar. Den 20:e av 22 omgångar fullbordas inte förrän nästa helg eftersom det imorgon är Champions League som gäller för Lyon och Juvisy.