Jennifer Hermoso klar för Tyresö


Inte helt oväntat så presenterade idag Tyresö FF spanska landslagsanfallaren Jennifer Hermoso som sitt sista nyförvärv inför 2013. Hon kommer närmast från den spanska seriesexan Rayo Vallecano där hon under säsongen har gjort 15 mål på dryga tjogo matcher. I landslaget spelar hon normalt sett strax bakom Veró som oftast är anfallare där men i Tyresö kanske det blir lite ombytta roller. I vilket fall som helst blir samarbetet de båda emellan intressant att följa. I Tyresös pressmeddelande skriver man att man har imponerats särskilt av hennes fina vänsterfot och huvudspel som kompletterar  övriga spelare i Tyresös offensiv på ett bra sätt. Eftersom hon bara är 22 år gammal har hon säkert stora möjligheter att utvecklas vidare i klubben.

 

,

3 svar till “Jennifer Hermoso klar för Tyresö”

  1. Och Graham Hansen är tillbaka i Stabäck.
    Såg Hermoso senast för 1,5 år sedan. Stack inte direkt ut i Rayo som någon stjärna, om det ändå måst sägas att laget i sin helhet var jämnt och bra. Ung spelare då som säkert redan utvecklats. Men som sagt. Förstår inte vad Tyresö skall med alla dessa offensiva spelare då de samtidigt går på alltför många mål bakåt…vinna matcher 5-3 kanske 🙂

  2. Tyresö kommer nog krossa många lag i damallsvenskan och är som jag ser det STORA favoriter till att vinna MEN jag förstår inte hur de tänker angående CL-spelet. I CL duger det inte att ha en riktigt stark offensiv och en i bästa fall ’okej’ defensiv för då straffas man direkt. Trodde faktiskt Tyresö hade ambitionen att gå långt i CL men tydligen inte.

  3. Jag tycker nog att Tyresö har en mer än okej defensiv särskilt när man har tillbaka alla spelare i fullt slag. Och man har helt klart bäst bredd i Damallsvenskan på backsidan. Skulle man satsa på Sembrant och Røddik Hansen i mittförsvaret tycker jag man har ett mittlås av absolut toppklass. Även Frisk och Sembrant tycker jag var lysande tillsammans förra året innan de skadade sig. Och på ytterbacksplats finns det ju gott om alternativ. Men det är klart, kan man hitta en Wendie Renard-kopia, så vore ju inte det helt dumt. Jag tycker den bristande effektiviteten i anfallsspelet känns som ett större bekymmer för laget i dagsläget.