Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kaneryd till Rosengård, Asante lämnar

Igår berättade Djurgården på sin hemsida att Johanna Rytting Kaneryd lämnar klubben och idag presenterades hon som nyförvärv av FC Rosengård. En mycket bra värvning förstås av en av Sveriges absolut största mittfältstalanger. Kontraktet är på två år. Kommentarer på Rosengårds hemsida.

Nu 20-åriga Kaneryd, som debuterade i Damallsvenskan för Tyresö 2014 men sedan åkte på en korsbandsskada, har kommit tillbaka starkt och imponerat de senaste två åren i Djurgården. I höst kom också A-landslagsuttagningen som jag väntat på sedan förra sommaren. Hon kommer med sin energi och teknik passa bra i det snabba spel som  Rosengårds nya tränare förespråkar.

För Aftonbladet bekräftar också Therese Sjögran att Anita Asante inte kommer att erbjudas ett nytt kontrakt. Lite tråkigt tycker jag, jag tycker hon har varit en av lagets bästa spelare i år.

Men eftersom man sannolikt kommer satsa på Viggósdóttir – Sørensen som mittbackspar och Seger som defensiv mittfältare så finns ingen naturlig plats i startelvan, om alla håller sig friska vill säga. Man har ju också ett gäng spännande yngre försvarstalanger också som exempelvis Linnéa Svensson och utlånade Emma Pennsäter.

Rosengård söker nu efter en ytterback och anfallare. Man kanske i och för sig kunde testat Asante som högerback, det borde väl inte vara någon total mismatch även om jag inte kan påminna mig att jag någonsin sett henne spela där.

7var till Kaneryd till Rosengård, Asante lämnar

 1. Viktor says:

  Känns konstigt att hon lämnar nu när dem jagar Champions league, visst har Rosengård ett bättre plats att vara på men ska jag vara helt ärlig så är det inte lång tid kvar tills DIF är ifatt LFC och Rosengård. DIF hade haft ett läskigt mittfält ifall hon stannat men Brodin och Diaz är ju förjävla bra

 2. Karin says:

  Bättre betalt i Rosengård, annars finns det ju ingen anledning att välja den klubben.

 3. Anonym says:

  Djurgårn behöver allt värva lite till om dom ska till Champions league. Tror inte dom kommer ifatt lfc och fcr än på några år om någonsin.

 4. The Guardian says:

  Jaha, då var det igång… undrar hur LFC tänker sig det hela, väntar man till säsongens slut, eller hoppar man på direkt nu? Med presentationer alltså. Och hur svarar de?

 5. Det måste sida för DIF att tappa henne. I och med att de känns på väg upp, får man väl anta att lön, europaspel och tuffare omgivning är skillnaderna som avgjort.
  Vet jag undrar är hur ersättningen ändras. Är det dubbla pengarna i Rosengård, eller?

 6. Anonym says:

  Hans är troligen helt rätt ute. Till detta kan tilläggas bättre träningsfaciliteter. Jag tvivlar på att lönen är avgörande vid bytet så länge man inte går ner i lön. Även om flera lag i år närmat sig Rosengård rent sportsligt så ligger de och framförallt Linköping fortfarande på egen nivå helhetsmässigt.