Josefine Öqvist slutar


Josefine Öqvist har beslutat att lägga skorna på hyllan efter säsongen, det skriver hennes nuvarande klubb Montpellier på sin hemsida idag. Till sommaren 31-åriga Öqvist, som i februari meddelade att hon slutar i landslaget, har i drygt tio år spelat på högsta nivå och slog igenom rejält när hon avgjorde semifinalen mot Kanada i VM 2003.

Med sin snabbhet och energi har hon alltid varit ett offensivt hot i landslaget och gjorde bl.a. ett starkt VM 2011 och sedan även ett starkt EM 2013 då hon kom tillbaka efter graviditeten. På klubbsidan har hon representerat Bälinge, Linköping, Tyresö och Kristianstads DFF i Damallsvenskan och den senaste säsongen har hon alltså representerat franska Montpellier. Bara att säga tack för underhållningen och lycka till i framtiden.

Även franska veteranen och Öqvists klubbkamrat Hoda Lattaf har beslutat att sluta med fotbollen. En av mina absoluta franska favoritspelare genom tiderna som dock ratats av de franska förbundskaptenerna på senare år trots lysande insatser i klubblaget. 35-åringen har dock i år inte varit samma dominant och målmaskin i år och att hon slutar känns inte förvånande.