Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Julia Roddar till Göteborg & mer malawiskt i Kvarnsveden

Julia Roddar lämnar Kvarnsveden för spel i Kopparbergs/Göteborg FC, det skriver klubben på sin hemsida idag. 25-åringen har imponerat på mig hela året och fått stora genombrott och belönats med en plats i landslaget. Det blir intressant att följa henne utveckling i Göteborg.

Det är förstås en väldigt bra värvning för Göteborg som ju har ambition att ligga betydligt högre upp  i tabellen. Som jag varit inne på många gånger i år har man vägt lite lätt och varit för beroende av att Rubensson och Hammarlund presterar på topp men med Roddar får man in ytterligare en spelare som verkligen kan göra skillnad.

Kvarnsvedens IK tappar ju med all sannolikhet Tabitha Chawinga i och med degraderingen till Elitettan. Hennes syster Temwa kommer dock få annat malawiaskt sällskap nästa år då klubben gjort klart med snabba 21-åriga landslagsyttern/anfallaren Sabina Thom. DT rapporterade om det idag (pluslåst).

9var till Julia Roddar till Göteborg & mer malawiskt i Kvarnsveden

 1. Yngvar says:

  Utländska storklubbar dränerar svensk damfotboll på stjärnor, medan Kvarnsvedens IK dränerar Malawis damfotboll på sina stjärnor…

 2. Hans says:

  Bra värvning av KGFC. Lyfter upp spelet. Helt rätt enligt mig.

 3. The Observer says:

  Tror nog att KGFC behöver värva en hel startelva med landslagsspelare för att a) bli bästa damfotbollsklubben i Norden och b) spela final i WCL 2020 – båda visioner uttalade av klubben! Prat och realiteter tycks helt frikopplade från varandra. Kanske bäst att börja med att klättra upp till medaljplats i DA – de har ju redan en bronsman (häpp!).

 4. Gunnar says:

  Amanda Edgren har förlängt med Kristianstad.

 5. Anonym says:

  Nathalie Björn till Rosengård.

 6. - says:

  Någon som har några aningar om eventuella värvningar från Linköpings sida, eller förluster?

  • Henrik S. says:

   Har sett spekulationer om J Andersson, C Andersson, Neto, Minde ut + Carlen in

   • The Observer says:

    Kommer nog att gå från spekulationer till sanning inom en vecka eller så. Dräneringen av LFC fortsätter.

    • The Guardian says:

     Mycket bra att LFC väntar till efter säsongen med att presentera nyförvärv och förluster (det gäller även media i Linköping). Förra året blev det alltför mycket spekulationer, alltför tidigt. Laget var redan sönderköpt innan säsongens slut. Alltså, bra att det inte läckt eventuella förändringar i år.

     Men visst, stämmer de rykten som florerat här i kommentarsfälten, så är det ytterligare en dränering. Neto och Minde är två av mina absoluta favoritspelare i Linköpings historia. Kommer saknas och blir nästan omöjliga att ersätta. J. Andersson kan få det bra i en annan liga om hon får ett riktigt bra kontrakt – hon är alltid välkommen tillbaka närhelst hon vill, skulle jag nog säga – har varit i LFC i nio år och vunnit tre SM-guld och tre Cup-guld. C. Andersson har varit mycket bra under säsongen 2017.