Juvisy – PSG 0-3

Det var lite av sista chansen för ligatrean Juvisy att ha möjlighet att bli topp 2 i Frankrike denna säsong när man i kvällens Paris-derby mötte ligatvåan PSG. Den chansen tog man dock inte utan föll med klara 0-3 och kan glömma Champions League-spel även nästa säsong.

PSG hade bra kontroll på matchen i första halvlek och skapade också en del chanser. Ledningsmålet 0-1 (24′) kom på straff av Kenza Dali efter att Juvisy målvakt fällt Marie-Laure Delie. Juvisy skapade ingenting i första halvlek förrän i slutminuterna och med lite tur hade man fått in en kvittering.

I andra halvlek satsade Juvisy allt framåt och det öppnades enorma ytor och möjligheter till kontringar för PSG. Det utnyttjade man också, först när Fatmire Alushi satte 0-2 (54′) och sedan när Caroline Seger satte 0-3 (80′). Både Alushi och Seger fintade kyligt bort sista försvarare och målvakt. Bra match av Caroline Seger även om man gärna vill se henne dominera ännu mer på mittfältet. Kosovare Asllani spelade inte.

Matchens 5 främsta
Ingen som tokdominerade matchen men här är några som gjorde ett starkt intryck.
1. Fatmire Alushi (PSG) – Inte lika dominant som i en del matcher i höstas men ändå ett ständigt orosmoment för motståndarna och det händer alltid något när hon får bollen.
2. Kheira Hamraoui (PSG) – En spelare som blandar och ger men som idag hade en riktigt bra dag. Vann väldigt mycket på defensivt mittfält för PSG, inte minst i första halvlek där hon stoppade de flesta av Juvisys försök till anfallsspel.
3. Julie Soyer (Juvisy) – Oj, inget fel på viljan och kämparglöden hos Julie Soyer denna dag. Måste ha sprungit mest av alla på planen. Mycket offensiv från sin vänsterbacksplats men tog alltid hemjobbet.
4. Marie-Laure Delie (PSG) – Ovanligt pigg och rapp i första halvlek där hon var nära att vid ett par tillfällen ge laget en tidig ledning. Fixade sedan den viktiga straffen. Försvann i andra halvlek.
5. Katarzyna Kiedrzynek (PSG) – Jag har varit lite förvånad att inte PSG valt att värva någon etablerad toppmålvakt men Kiedrzynek har växt rejält det senaste året. Gjorde ett par riktigt vassa och avgörande räddningar idag.