Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kalmar och Montpellier bland lördagens vinnare

Elitettan

Jag trodde inte på IFK Kalmar för några veckor sedan när man visade upp sån svag form men nu har man åter plötsligt skaffat sig drömläge att nå Damallsvenskan. Detta eftersom tuffaste konkurrenten AIK förlorade hemma mot tunga Västerås BK 30 med 0-1 idag.

IFK körde samtidigt över jumbon Hovås Billdal med 7-1 och är nu tre poäng före AIK och såg också till att komma ikapp målskillnadsmässigt. Assi möter Böljan på bortaplan imorgon och kan gå förbi Kalmar.

Det mesta talar nu för att mötet mellan IFK Kalmar och Assi i Kalmar i sista omgången kommer att bli helt avgörande för vilket lag som går upp i Damallsvenskan.

Mallbacken har haft en tuff säsong men säkrade idag i praktiken nytt kontrakt genom att besegra formstarka Sundsvall med matchens enda mål.

Lördagens resultat:
Växjö DFF – Holmalunds IF  4-0
Sundsvalls DFF – Mallbackens IF  0-1
IFK Kalmar – Hovås Billdal IF  7-1 
AIK – Västerås BK 30 0-1 
Kungsbacka DFF – Umeå IK  0-0


Frankrike

Jag kollade på andra halvlek mellan Paris FC och Montpellier då Ställningen var 1-0 efter Gaëtane Thineys nickmål i första halvlek. Det är en av säsongens svårare bortamatcher men i början av andra halvlek var det spel mot ett mål när Montpellier (med kapten Linda Sembrant i försvaret som vanligt och Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius som anfallspar) tryckte på för kvittering.

Utdelningen kom också i mitten av andra halvlek när Montpellier genom två välplacerade nickar av Stina Blackstenius och Clarisse Le Bihan på ett par minuter vände matchen till 1-2. Paris tvingades börja anfalla igen och jämnade ut matchbilden helt men några fler mål blev det inte i matchen. Viktig seger för Montpellier eftersom man inte har råd med många poängtapp för att bli topp 2 i Frankrike. Stabila svenskinsatser med extra plus till Blackstenius.


Norge

Avaldsnes har varit en liten besvikelse i ligan i år men idag säkrade man ändå den viktiga andraplatsen bakom suveräna LSK Kvinner. LSK som idag fick ta emot sina guldmedaljer och fira..

3var till Kalmar och Montpellier bland lördagens vinnare

  1. Eric says:

    Kul med Blackstenius som verkar kommit igång. Montepellier är ett riktigt svensklag att följa.

  2. Lennart says:

    Varken Assi eller AIK är mogna för att gå upp i Allsvenskan. Knappast Kalmar heller, även om dom har lite bättre förutsättningar.

  3. Särbon says:

    AIK har för ungt lag, tror det är därför de svajar samtidigt som en del äldre också verkar stressade. Vill AIK gå upp redan i år?Assi är som en lagmaskin, många som spelat ihop i flera år. Det kan ta dem långt. Kanske hela vägen? Kalmar spelar ibland ganska fult och gnäller mycket på plan, ffa deras egenfostrade. Får de behålla Gunther? Är nog rätt rökta utan henne. Av de fyra topplagen är det nog bara Växjö som är riktigt förberedda för allsvenskan. Deras problem där blir nog mer mentalt – från att ha vunnit, vunnit och vunnit till att stöta på motstånd och kanske t o m rejäla förluster, kan ta ett tag att hantera.