Karen Carney till Chelsea


Karen Carney har varit Birmingham Citys stora stjärna sedan 2011 och jag har bara väntat på att hon skulle flytta till en storklubb. Hon har dock blivit klubben trogen fram tills nu. Nästa säsong kommer hon nämligen att representera årets mästarlag Chelsea och bli klubbkompis med Hedvig Lindahl. Får klubben behålla Ji So-yun, Eniola Aluko, Gemma Davison och Fran Kirby kommer man ha en hypervass offensiv nästa år när Champions League-spel väntar.

En spelare som jag trodde skulle bli hett eftertraktad under hösten och kanske också  dra till en storklubb var talangfulla skytteligavinnaren Beth Mead men hon förlängde sitt kontrakt med Sunderland t.o.m. 2019. Riktigt smart av klubben.

Det har varit ganska lugnt på Silly Season i England hittills där de två övergångarna från Damallsvenskan sticker ut: Danielle van de Donk som ska spela i Arsenal och Jane Ross som gått till Manchester City.

Liverpool har inte haft någon rolig säsong och lagets nordiska trio Katrín Ómarsdóttir, Ingrid Ryland och Line Smørsgård har redan lämnat klubben. Ryland har skrivit på för norska Avaldsnes. Ny målvakt i Liverpool nästa säsong blir rutinerade Siobhan Chamberlain.

Bland övriga Englandsnyheter kan noteras att Bristol Academy, som i år åkte ur WSL1, har bytt namn till Bristol City i och med ett nytt samarbete med herrklubben med samma namn.

,